Home » Skigebieden » Duitsland » Postwiese

Skigebied Postwiese in Sauerland

Bij Neuastenberg en in de schaduw van Winterberg

postwiese funpark

Op ruim 3 uur van Utrecht ligt een superleuk skigebied. Ideaal om je techniek aan te scherpen en het sneeuwplezier te ervaren.

Winterberg kennen we wel. Dat merk je ook goed zodra er sneeuw ligt. Nederlanders en Duitsers uit het Ruhrgebied vullen dan dit dorp en de pistes. Met ouderwets lange wachtrijen tot gevolg. Denk aan een half uur en langer.

Niet nodig!

Even 5 minuten verder rijden naar Neuastenberg en je vindt er het knusse gebiedje Postwiese. Letterlijk in de schaduw van Winterberg. We zijn hier best wel fan van geworden.

Ontdek hieronder

7 redenen waarom we fan zijn van Postwiese

  • Je hebt hier blauwe, rode en zelfs een zwarte piste. In totaal 8 kilometer. Dat is weinig, maar de pistes zijn divers. En best nog wel breed. Het leent zich er goed voor om  plezier te maken en aan je techniek te schaven. Zie hier het skigebied.

postwiese skikaart

  • Je hebt in Postwiese een funpark. Je kan hier lekker je tricks oefenen. Er staan diverse boxen en rails. Er is een quarter pipe. En er zijn diverse schansen om je 360 te perfectioneren.

funpark postwiese postwiese funpark

  • Er is een moderne stoeltjeslift (Doppelmayr voor de kenner).
  • En omdat de pistes stijl genoeg zijn, kan je hier zelfs leuke mini poederruns maken zodra er sneeuw valt.

Poederruns Postwiese

  • Flutlicht. Nee, niet waardeloos licht, maar licht in de avond. Een paar avonden per week gaan de lichten aan en kan je avondskiën of snowboarden. avondski postwiese
  • Skiles voor kinderen. Je bent er vrij flexibel voor skilessen. Je kan spontaan een ochtend les boeken. Of meerdere lessen. Kost je 35 euro per les.

skiles postwiese winterberg

  • Skipas aanbod. Ze houden rekening met spontane wintersporters, die in de ochtend nog bedenken naar het Sauerland te komen. Skipassen die pas om 13:00 ingaan. Of zelfs pas om 15:00 uur. Of alleen voor de avond. En daarnaast heb je skipassen met een puntensysteem. Eentje met 30 punten en eentje met 60 punten voor als je al weet dat je maar een paar keer heen en weer gaat (één keer met de stoeltjeslift is 6 punten).

Sneeuwhoogte Postwiese

Nadeel is dat er natuurlijk niet altijd superveel sneeuw ligt. Maar door de sneeuwkanonnnen weten ze het vrijwel elk seizoen weer fantastisch te redden.

 

Wintersport Postwiesen-NeuastenbergNeuastenberg

Verder is de natuur hier ook prachtig. En is het dorpje Neuastenberg, waar Postwiese toe hoort, authenthiek.

neuastenberg neuastenberg winterberg

Overnachten bij Postwiese

Ontdek hieronder waar je goed en voor een gunstige prijs kunt overnachten.Booking.com