Home » Skigebieden » Oostenrijk

Wintersport en off piste in Oostenrijk

Oostenrijk Sankt Anton

Wintersport vakantie in Oostenrijk betekent sneeuwplezier met gezelligheid gecombineerd.

Skigebieden Oostenrijk

Oostenrijk heeft skigebieden voor gezinnen, voor poederliefhebbers, voor cultuur snuivers en voor apres ski fanaten. Wat betreft de apres ski. Daar is Oostenrijk gewoon heel goed in. In elk gebied vind je wel een paraplubar onderaan de piste met vrij luide muziek en grote bierglazen. Bij boardshortz.nl richten we ons vooral op de skigebieden in Oostenrijk waar je op z’n minst een redelijke kans hebt om verse poeder te scoren tijdens het freeriden én kijken we altijd of je je ook kunt vermaken in het park.

Top skigebieden voor off-piste

Rekening houdend met bovenstaande, zijn dit onze top skigebieden. Goed te bereiken en hoog genoeg of gunstig gelegen om regelmatig op verse sneeuw getrakteerd te worden.

Ontdek nog meer poedersneeuw van Oostenrijk

Een Gids voor ultiem freeriden

We noemden al een paar gebieden, maar als je hart sneller gaat kloppen bij het idee van diepe, ongerepte poedersneeuw en het verkennen van adembenemende berglandschappen, lees dan vooral verder.

In Oostenrijk liggen enkele van de meest spectaculaire freeride locaties ter wereld, een droom die uitkomt voor zowel skiërs als snowboarders. Van de legendarische hellingen van Kaprun tot de verborgen juweeltjes van Fieberbrunn, we nemen je mee op een ontdekkingstocht naar de top 5 freeride bestemmingen in Oostenrijk.

De top 5 freeride bestemmingen

1. Kitzsteinhorn, Zell am See – Kaprun

Naast de perfect geprepareerde pistes, biedt Kaprun een prachtig landschap met diepe, ongerepte poedersneeuw. Hier vind je de X1-X5 freeride routes; de X1 is bijzonder opmerkelijk met zijn lange schaduwzijde, waardoor de poeder lang blijft liggen. Vergeet niet je lawine-uitrusting mee te nemen!

2. Stubai – “Powder Department”

Stubai, met zijn 13 freeride trails, is een paradijs voor freeriders. Je vindt hier een enorme variëteit aan terrein met de zekerheid van kwaliteitssneeuw. Bij de Eisgraf en Gamsgarten zijn freeride checkpoints met gedetailleerde routebeschrijvingen en informatie over lawinegevaar.

3. Fieberbrunn

Bekend als een geheimtip voor freeride en diepsneeuw liefhebbers, is Fieberbrunn een must-visit. Omgeven door bergketens heeft dit resort traditioneel de meeste natuurlijke sneeuw van de Kitzbüheler Alpen. Het is zelfs een stop op de prestigieuze Freeride World Tour!

4. Arlberg – Lech-Zurs en St. Anton

Bekend als het “Europese Alaska”, biedt dit wereldberoemde skiresort meer freeride trails dan elders. Technisch leuke bowls onder de Valluga en Sonnekopf bieden eindeloze poederruns met prachtig uitzicht.

5. Silvretta-Montafon

In het sportieve skiresort Silvretta-Montafon zijn de omstandigheden voor freeriden geweldig. Bij de topstation van de Grajoch-Bahn vind je het Freeride Infocentre met alle belangrijke informatie over de trails en sneeuwcondities.

Extra Aandachtspunten

  • Veiligheid: Check altijd de Freeride Info Points bij de start van elke route en informeer je over lawinegevaar.
  • Uitrusting: Naast warme kleding en freerideski’s zijn een lawinezoeker, sonde, schop, helm, zonnebril, kaart van het gebied, een opgeladen werkende telefoon en het nummer van de lokale bergdienst essentieel, meer over de uitrusting.
  • Onderzoek: Onderzoek vooraf het lawinegevaar en vraag of het veilig is om te gaan.

Met deze aanvullende informatie ben je nu nog beter voorbereid op je avontuurlijke freeride-ervaring in Oostenrijk.

Veiligheid voorop! En vergeet vooral niet te genieten van de ongeëvenaarde poedersneeuw en adembenemende landschappen. Check ook de checklist met 10 tips om veilig off piste te gaan.

Ook interessant

Check onze 5 tips voor skigebieden dichtbij Nederland.

Meer over wintersport in Oostenrijk

Handig om te weten voor je wintersport