Welk snowboard past bij mij?

Dat vraag je je ongetwijfeld af als je een nieuw snowboard wilt kopen (of nodig hebt). En in de laatste wintersport buyers guide stond een handig artikel. Als je een snowboard koopt is het namelijk goed om te weten dat er diverse typen snowboards zijn.

Welke snowboards zijn er?

Rocker of Camber? Of past een mix van rocker en camber bij je?

Wat betekenen deze termen eigenlijk?

Rocker snowboard

rocker snowboard Voor de surfers onder ons is de rocker een bekend begrip. Het is de mate waarin je board in de lengt bolt (in welke mate is er een kromme banaan?). Dit is een nieuw type snowboard. Het grote voordeel is, dat je board minder snel zal happen in de sneeuw. En het board is wendbaarder. Nadeel is dat dit type board op harde sneeuw (en ijzige pistes) juist lastig te besturen is. Ook als je hard naar beneden knalt, zul je merken dat dit type board daar wat moeite mee heeft. Wil je lekker jibben op de piste? Dan is dit board ook niet heel relaxt. Er zit weinig “pop” in.

Kortom: lekker voor de poeder.

Camber snowboard

camber snowboardWat is dan een camber snowboard?

Dat is een meer old school snowboard. Als je dit snowboard neerlegt, komt het midden van het board wat omhoog. En eigenlijk geldt voor dit snowboard het omgekeerde als hierboven bij een rocker snowboard. Dit board houdt zich juist goed op grote snelheid. En je kan lekker poppen. Nadeel is, dat dit board wat extra energie vergt om door de bocht te gooien.

Goed voor in het park dus.

Snowboard kopen?

Beste van twee werelden: een mix van camber en rocker

Wil je een snowboard kopen, dan zul je zien dat de winkels zelden volledige rocker snowboards verkopen. De nadelen van deze boards waren toch te groot. Er zijn nu hybride snowboards. Boards die een mix zijn van camber en rocker. En dat is ideaal. Ze zijn wendbaarder. En hebben nog steeds een lekkere pop. Deze boards zijn voor de gemiddelde Nederlandse snowboarder perfect omdat je dan altijd uit de voeten kan in die ene week of misschien 2 weken, dat je gemiddeld per jaar in de sneeuw bent.

Samengevat

In een plaatje samengevat zien de typen snowboards er als volgt uit

welk snowboard

 

Succes in ieder geval met je keuze. En veel plezier in de sneeuw! Dat die maar rijkelijk mag vallen! BTW, hier check je de sneeuwvoorspellingen.

En zoek je nog wintersportkleding. Kijk dan ook even hier.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.