Home » Skigebieden » Noorwegen » Myrkdalen

Myrkdalen

Myrkdalen ademt sneeuw.

Dit relatief nieuwe skigebied (sinds 2002) ligt vlakbij Voss. Het wordt ook nog wel eens Voss Fjellandsby genoemd. Maar in de volksmond is het gewoon Myrkdalen.

Myrkdalen ligt een klein half uurtje rijden van het gevestigde wintersportdorp Voss. Mede hierdoor krijg je het gevoel, dat je aan het einde van de wereld bent. Je bent in een diep winterse wereld.

Myrkdalen betekent “het zwarte dal”, omdat hier meer sneeuw valt dan de omringende plaatsen. In een gemiddeld seizoen ligt hier 5 tot 6 meter sneeuw.

Je komt er vrij makkelijk. Vliegen op Bergen (1:45 uur) en dan met de auto nog 2 uur rijden door een mooi stuk van Noorwegen en langs meren en Fjorden. Een auto huren is dus wel zo handig.

Myrkdalen is een sportief skigebied. Aprés ski of gezellige restaurantjes, zoals in Oostenrijk hoef je niet te verwachten. Maar wel glooiende pistes, één van de beste snowparken van Zuid Noorwegen en veel, heel veel offpiste mogelijkheden die makkelijk bereikbaar zijn.

Leer hieronder meer over:

Roadtripverslag Myrkdalen

Roadtrip Myrkdalen en Voss. Next level #vlokkenkoppen ❄️

Fjordsafari
0
Ongekend winteravontuur. Meer dan alleen skiën en snowboarden. We hebben dit jaar Myrkdalen en Voss in Noorwegen als bestemming voor onze roadtrip. Eerst een vlucht naar Bergen, waar vandaan een autorit van 2 uur ons naar Myrkdalen leidt. Bij de landing is het al duidelijk:...

Myrkdalen in het kort:

 • In grofweg 6 uur ben je er (met vliegtuig)
 • 30km piste (45% rood, 45% blauw, 10% zwart)
 • Hoogste punt 1060m
 • Laagste punt 450m

Waarom naar Myrkdalen?

 • Super sportieve outdoor omgeving
 • Diep winters
 • Sneeuwzeker
 • Rustig
 • Veel offpiste terrein
 • Fjorden liggen dichtbij

Waar rekening mee houden?

 • Après ski is er nauwelijks
 • Bier is duur (10,-)
 • Nauwelijks restaurantjes op de piste

Skigebied Myrkdalen

Pistekaart Myrkdalen

Myrdalen skigebied
Myrkdalen skigebied

Het weer

Sneeuwhoogte

Algemeen

Zoals je hierboven op de kaart ziet en in de korte omschrijving kon lezen is Myrkdalen niet een groot skigebied qua km pistes. Maar als je het backcountry- aka offpiste terrein meerekent, krijg je opeens heel andere getallen. Dan is het gebied opeens heel groot.

Bovendien gaat het gebied de komende jaren groeien. Er zijn concrete plannen om extra liften en accommodaties te bouwen. Als snel zal het 50% groter zijn.

Voor kinderen zijn er heerlijke rustige en makkelijke pistes. Voor gevorderden zijn er de backcountry en snowpark mogelijkheden.

Offpiste in Myrkdalen

Zelden hebben we een plek gezien met zoveel potentieel, dat ook benut wordt. En omdat het hier zo rustig is, kan je hier een week lang onverspoord terrein rijden. En is het verspoord, ga dan een stuk hiken en je vindt alsnog poedersneeuw.

Het lawinegevaar is hier natuurlijk ook altijd aanwezig. Maar zelden aanzienlijk omdat de hellingen niet stijl zijn. Ga wel altijd met een gids. Die weten de weg en waar het veilig is. Ride safe.

Snowpark Myrkdalen

In Myrkdalen willen ze vooral dat je plezier komt maken in de sneeuw. En dat je sportief wordt uitgedaagd. Daar hoort natuurlijk een snowpark bij. En het fijne is, dat dit snowpark direct voor Hotel Myrkdalen ligt. Vanaf je balkon kan je het zien. Je vliegt dus zo je hotelkamer in. Bij wijze van spreken.

Ook voor de kleintjes en beginners hebben ze een funpark. Dus elk niveau kan progressie maken.

Open Klasse

Aan het eind van het seizoen heb ze ook een freestyle event; Open Klasse. Dat is dan in de eerste dagen van mei.

Dan komen alle rijders uit de regio naar Myrkdalen. Ze nemen dan zelf hun eigen hardware zoals rails en boxen mee. Ook dan gaat het erom dat je plezier maakt. Geen wedstrijden, maar wel elkaar uitdagen en leuke tricks zien en doen.

Meer dan alleen skiën en snowboarden

Het bijzondere van een wintersportvakantie naar Myrkdalen is dat je ook naar de Fjorden kunt. Flam ligt op 45 minuten rijden. Hier kan je met de boot door de Fjorden varen. Een ongekende winterse outdoor ervaring.

The fjordscapes of Western Norway are so utterly unique and so profoundly beautiful that many people rate them as the most impressive landscapes on the planet”.

Lonely Planet

De Fjorden vlakbij Myrkdalen

Verblijf

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor accommodaties aan de piste. En check de goedkope vluchten naar Bergen.

Zoek accommodatie

Accommodatie

Zoek je een accommodatie in Myrkdalen?

Ontdek dan hier direct de mogelijkheiden

(via Booking.com geselecteerd).

Zoek vluchten

Myrkdalen video’s

Poederbeelden uit Myrkdalen

Open Klasse in Myrkdalen

Check ook deze skigebieden in Noorwegen

RECENSIEOVERZICHT
Afstand tot Nederland
9
Sneeuwzekerheid
9,5
Offpiste mogelijkheden
10
Normale piste mogelijkheden
8,0
Authenticiteit
7,5
Apres Ski
7

Meer over wintersport in Noorwegen