Ben je op zoek naar een avontuurlijke wintersportervaring? Dan moet je beslist de prachtige bergen van Bielerhohe in Vorarlberg, Oostenrijk bezoeken.

Met de hoogste berg van de regio Vorarlberg, de Piz Buin, op 3.300 meter hoogte, is Bielerhohe een paradijs voor freeriders en skitouring liefhebbers. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de unieke kenmerken van Bielerhohe en waarom dit een geweldige plek is voor avonturiers.

Tijdens onze skitrip naar Brandertal gingen we 1 dag toerskiën in Bielerhöhe. Eerst de plaatjes, dan de achtergronden:

Waarom Bielerhohe de ideale plek is voor freeriders en toerskiërs

Bielerhohe ligt op 2.000 meter aan de voet van de Piz Buin en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Dit gebied is ideaal voor zowel freeriders als toerski liefhebbers.

bielerhohe

Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Een kleine gondel brengt je naar het begin van je avontuur en vervolgens kun je genieten van een spectaculaire busrit door een flinke tunnel.
  • Bielerhohe biedt ook een Schnuppertag meet een lokale gids, waar je de kans krijgt om alles te leren over toerskiën. Je leert niet alleen hoe je de ski’s moet gebruiken en de techniek van toerskiën, maar ook over de veiligheidsmaatregelen, zoals lawinegevaren en het gebruik van de app Snow Safe.
  • Het vrije gebied is perfect om poeder te scoren en je vaardigheden te verbeteren.

Veiligheid staat voorop bij freeriden en toerskiën in Bielerhohe

Veiligheid is van het grootste belang bij freeriden en toerskiën, en Bielerhohe begrijpt dat. De gidsen op Bielerhohe leren je alles over de gevaren van lawines, wat je moet doen in het geval van een lawine en hoe je dergelijke reddingsoperaties kunt voorkomen.

Ze leren je ook hoe je de materialen, zoals een sonde en pieper moet gebruiken. Op die manier ben je volledig voorbereid en kun je maximaal veilig de berg op lopen en poeder scoren.

Check ook onze Youtube Shorts:

De impact van freeriden en toerskiën

Als je eenmaal de vrijheid van freeriden en toerskiën hebt ervaren, zul je misschien wel nooit meer terug willen naar de gebaande paden.

Er is niets vergelijkbaar met het gevoel van vrijheid en het adembenemende uitzicht vanaf de top van een berg. En de stilte van de bergen om je heen.

Vorig artikelDe lawine uitrusting. Wat heb je nodig?
Volgend artikelIs Arosa-Lenzerheide de perfecte wintersportbestemming?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.