Home » Skigebieden » Noorwegen » Hemsedal

Hemsedal

Hemsedal is een prachtig klein dorp in wat wel de Alpen van Scandinavië wordt genoemd. Dit is een fantastisch gebied om te skiën en snowboarden…

Het gebied ademt wintersport waarbij skiën en snowboarden dominant zijn. Uiteraard kun je er als cross country skiër ook flink uit de voeten.

Het totale resort biedt ook uitstekende off-pistemogelijkheden. En voor wie niet wil skiën is er een breed scala aan andere activiteiten zoals tochten met een honden- of paardenslee, snowshoeing of ijsklimmen. Daarnaast is er ruime keuze aan accommodatie, van luxe hotels tot comfortabele huisjes, hutten en chalets.

Om er te komen ga je ofwel per vliegtuig of boot naar Bergen of Oslo. Vanuit de luchthaven stap je over op de trein en met de auto maak je een fantastisch mooie rit door het Noorse winterlandschap.

Hemsedal is een compleet skigebied. De indeling van het gebied maakt het voor zowel beginners als experts mogelijk om op hun eigen niveau door het hele gebied een tocht te kunnen maken. Tijdens je tocht kun je pauzeren bij gezellige restaurantjes. En zoals in heel Noorwegen veel offpiste mogelijkheden die gemakkelijk bereikbaar zijn.

Leer hieronder meer over:

Roadtripverslag Trysil

“De oorsprong van alpineskiën ligt in Trysil”

0
Om de drukte van de Alpen te ontlopen hebben wij dit jaar de wintersport in Trysil geboekt. Het is het grootste gebied van Noorwegen. Bovendien nodigen de Scandinavische landen heel erg uit om ook iets anders te doen dan skiën of snowboarden. Trysil heeft Relaxed De eerste...

Hemsedal in het kort:

 • 45km piste: (60% blauw, 25% rood, 15% (inkt)zwart)
 • Van november t/m mei sneeuwzeker
 • Bergen die aan de Alpen doen denken

Waarom naar Hemsedal?

 • Ondanks lage ligging sneeuwzeker
 • Gezellige après ski
 • Veel variatie voor freeride en freestyle
 • Uitstekend communiceren in het Engels
 • Tal van winterse activiteiten mogelijk

Waar rekening mee houden?

 • Bier is duur (10,-)
 • Langere reistijd dan naar de Alpen
 • Gemiddeld kouder dan in de Alpen

Skigebied Hemsedal

Pistekaart Hemsedal

Het weer

Sneeuwhoogte

Wintersport hemsedal

Algemeen

Op de pistekaart hierboven zie je mooi dat het skigebied van Hemsedal verdeeld is over twee bergen. Qua accommodaties heb je een gevarieerd aanbod en de meesten liggen gunstig ten opzichte van de liften. Er zijn vele leuke chalets voorzien van de traditionele Scandinavische zaken zoals sauna, open haard en houten interieur.

De kwaliteit van de sneeuw is vaak zeer goed, het is rustig op de pistes en je kunt hier lange blauwe afdalingen vinden. Ook liggen er schitterende funparken. In combinatie met andere activiteiten (sledehonden) genoeg plezier voor een week.

Na een hele dag vol winterse activiteiten is er ruime gelegenheid voor après-ski, of om los te gaan op de muziek van een spetterende dj in een van de Hemsedalse nachtclubs.

Gezinsvakantie

Hemsedal is heerlijk rustig vergeleken met veel gebieden in de Alpen. Tijdens de weekenden komen er wel wat extra gasten, maar wachttijden zijn ook dan een zeldzaamheid.

Voor kinderen is er een groot kindergebied (Valleland) met zeven liften. Er zijn ook voldoende makkelijke pistes om te oefenen.

SkiStar Snowpark Hemsedal

Voor snowboarders en (beginnende) freestyle skiërs is het aanbod in Hemsedal fantastisch. Zowel kickers als rails en boxes zijn er in groene, blauwe, rode en zwarte varianten. Het ontbreekt echter aan een halfpipe. Zowel het skigebied als de parken worden uitstekend onderhouden. Elke dag ligt alles er weer perfect bij.

Meer dan alleen skiën en snowboarden

In Hemsedal is een groot aanbod van geprepareerde loipes, maar liefst 200 kilometer. Daarnaast kun je op safari met een slee. Ofwel je laat je trekken door enthousiaste husky’s, ofwel de slee komt in beweging door paarden die door de sneeuw wandelen. De echte thrill seekers kunnen hun lol op door een keerte mee te rijden met een indrukwekkende pistebully.

Meer beelden

Verblijf

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor accommodaties aan de piste. En check de goedkope vluchten naar Oslo.

Zoek accommodatie

Accommodatie

Zoek je een accommodatie in Hemsedal?

Ontdek dan hier direct de mogelijkheden

(via Booking.com geselecteerd).

Zoek vluchten

Hemsedal video’s

Snowpark Hemsedal

Poeder in Hemsedal

Check ook deze skigebieden in Noorwegen

RECENSIEOVERZICHT
Afstand tot Nederland
7
Sneeuwzekerheid
9
Offpiste mogelijkheden
8
Normale piste mogelijkheden
9
Authenticiteit
7,5
Apres Ski
7

Meer over wintersport in Noorwegen