Home » Skigebieden » Oostenrijk » Damüls Mellau

Skigebied Damüls Mellau

Verrassend veel potentieel in het mooie Bregenzerwald

Ontdek hieronder onder andere:

  • Skigebied van Damuls
  • Freeriden in Damuls
  • Funpark van Damuls
  • De Damuls video: All in One

Damüls Mellau

Damüls vormt met Mellau een erg fijn skigebied. Met opvallend veel sportief potentieel voor families, freeriders en freestylers.

Sinds 2010 zijn de gebieden Damüls en Mellau met elkaar verbonden. Met 109 kilometer aan pistes vind je er genoeg uitdaging. Op- en buiten de piste. En in het ongelooflijk lekkere funpark.

Damüls Mellau ligt op nog geen 900 kilometer afstand van Nederland. En ander belangrijk gegeven: het is het sneeuwrijkste dorp van de wereld.

Reden genoeg om eens goed te verdiepen Damüls Mellau. Waar ligt Damüls? Welke mogelijkheden zijn er voor freeriden? Hoe zit het met het funpark?

Ontdek het hieronder. Met dank aan Pascal Keizer (Tourismus Verband), Helfried Bischof (Skichool) en Thomas Alton (Funpark).

Meer over Damüls

Waar ligt Damüls?

Damüls ligt in het Bregenzerwald. Net over de grens met Duitsland. Je rijdt er dus vlot naartoe. Via Stuttgart, Ulm, Bludenz. En dan nog even pittoresk slingeren door de bergen. En je komt in dit kleine dorpje.

Hoe hoog ligt Damüls?

Damüls ligt op ruim 1.400 meter hoogte. Best hoog dus. En het kan zich dus meten met de Franse gebieden. En dit betekent dat het dorp hartstikke sneeuwzeker is. De hoogste piek gaat tot iets meer dan 2.000 meter. Niet heel hoog dus. Maar door de ligging in het Voralberg is dat geen probleem.

Het wintersportweer in Damüls

Het weer en sneeuwhoogte

Bekijk hiernaast hoeveel sneeuw er nu in Damuls ligt. En wat het weer wordt.

En zie hieronder de pistekaart.

Sneeuwhoogte

 

Skigebied Damüls Mellau

Skikaart

skimap mellau damuls

Wat opvalt aan dit skigebied, naast de rijke sneeuwval, is de diversiteit. Het gebied is niet per sé heel groot. Maar vrijwel elke lift brengt je naar een andere omgeving. Het zijn eigenlijk allemaal mini-ski-gebiedjes bij elkaar.

Elk jaar wordt er flink geinvesteerd in de liften. Er zijn nog maar 2 oudere stoeltjesliften, maar die worden óf dit jaar nog óf het jaar daarop vervangen door snelle 6 persoons stoeltjesliften.

Skiles in Damüls Mellau

De skischool heeft een ruim aanbod aan skiles mogelijkheden.

  • Er zijn meerdere gidsen beschikbaar indien je wilt freeriden (hieronder meer over het freeride potentieel)
  • Er zijn 5 skileraren die ook Nederlands spreken.
  • Tijdens een aantal weken in laagseizoen kunnen kinderen tot 6 jaar gratis skiles en skipas krijgen

Overnachten in Damüls

80 tot 90 procent van de hotels en appartementen liggen ín het skigebied zelf. Er zijn zelfs mogelijkheden voor ski-in/ ski-out. Allemaal hebben ze de klassieke Oostenrijkse uitstraling. Wat het een knus aanzien geeft. Via het Tourismus kantoor vind je snel een goede accommodaties.

Freeriden in Damüls

Of je dat hier kan? Jazeker. Wat je hier voor nodig hebt: verse sneeuw en goed terrein. En dat vind je in Damüls Mellau. Ook al liggen de toppen van het gebied vrij laag, je start wel op 1.400 meter. Wat voor Oostenrijkse begrippen best hoog is. En Damüls ligt in het Voralberg, dat sowieso al bekend staat voor de rijke sneeuwval.

Damüls is zo’n plek waar depressies graag uitsneeuwen. Vandaar dat hier gemiddeld vaker (en meer) sneeuw valt. Alle ingredienten voor goed freeriden dus. De gidsen van de skischool laten je het graag zien.

Daarnaast is met het ontsluiten van Mellau in 2010 het freeride gebied direct uitgebreid met meer noordhellingen. Erg fijn dus.

Check ook het verslag op Wepowder.com.

Funpark in Damüls

Ja hoor. Er is een funpark: Snowpark Damüls. En wat voor één.

Al sinds 18 jaar heeft Damüls een funpark. En sterker nog: het is het grootste funpark van West Oostenrijk. Het heeft een lengte van 600 meter. En heeft meer dan 40 features. Bovendien wordt elke dag de set-up van het park weer verbeterd. Het park is geschikt voor elk niveau. Zelfs vanaf 2 jaar. En de pro’s kunnen los op het in januari 2018 geopende Ragaz Proline. Hier moet je absoluut ballen voor hebben. Het ligt fantastisch op het hoogste punt van het gebied.

Ontdek meer over het snowpark.

(o.a. interview met de Parkchef Thomas Alton)

Video Damuls: All in One

Deze video laat het potentieel van Damuls goed zien.

RECENSIEOVERZICHT
Afstand tot Nederland
9
Sneeuwzekerheid
9,5
Offpiste mogelijkheden
8,5
Normale piste mogelijkheden
8,5
Authenticiteit
8,5
Apres Ski
7,5

Meer over Damüls