Godzijdank!

Damüls staat niet met hoofdletters in de offpiste c.q. freeride boeken geschreven. Het is een familiegericht skigebied. Maar de locals weten wel beter. Damüls zelf ligt vrij hoog (1.400 meter), maar het skigebied gaat maar iets hoger dan 2.000 meter. Verwacht je dan offpiste mogelijkheden in Oostenrijk? Eigenlijk niet.

Maar dit is het sneeuwgat van Oostenrijk.

Ook al ligt het laag. Het krijgt de volle lading bij elke Nordstau. We waren er in het eerste weekend van Februari. Het had slechts 15 cm gesneeuwd. Maar zie de offpiste mogelijkheden die Damüls dan heeft.

Vier tips op een rij voor offpiste succes

  1. Check de Hohe Wacht lift bij verse sneeuw. Een zuidhelling, dat wel. Maar lekkere runs in de zon.
  2. Ga met de Sunegg omhoog. Vervolgens vind je alleen maar noordhellingen tussen bomen. Dus lekker bij veel bewolking en mist.
  3. Huur een berggids bij de skischool. Ze brengen je net op de freeride spots, die je niet kan zien maar die wel om de hoek liggen.
  4. En de laatste tip. Een nobrainer:

Ride safe. Ride smart.

Vorig artikelSnowpark Damüls. Largest funpark, made with love.
Volgend artikelBSG3 Goggle van Blueprint Eyewear
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.