Sinds 2011

Welkom bij Snowshortz.nl, de inspiratiebron voor skiërs, snowboarders en winter avonturiers! Wij zijn onderdeel van Boardshortz.nl, dat is opgericht in 2011 door Jurjen en focust op surfen en tot 2023 ook op wintersport. In de loop van de tijd zijn er meerdere redacteuren betrokken geweest. Waaronder Edwin, die ondertussen partner-in-adventure is.

Sinds 2024 hebben wintersport en surfen een eigen domein gekregen. Om meer te focussen.

Snowshortz.nl presenteert skigebieden waar een avontuurlijke ervaring voor handen ligt. Wij beschrijven ervaringen waarin freeriden een belangrijk onderdeel is. Maar ook toerskiën en splitboarden, hondenslee-tochten of bijvoorbeeld heliskiën komen aan bod. Aangevuld met handige tips voor je wintersport, zoals het waxen van je snowboard en het wassen van je skikleding. Duurzaamheid en ecologische keuzes zijn onlosmakelijk verbonden met wintersport. Het klimaat en de impact op de bergen in combinatie met de stijgende sneeuwgrens gaat ons aan het hart. Daarom vinden wij bewustzijn en duurzame opties belangrijk.

Sinds onze lancering hebben we een gestage groei gezien in bezoekers en volgers. Momenteel hebben we bijna 500.000 jaarlijkse bezoekers. Voor het grootste deel mensen die op zoek zijn naar hun volgende avontuur. Wij zijn er trots op om hun go-to bron te zijn voor inspiratie en informatie.

Maar we zijn niet alleen een website – we zijn ook op Instagram te vinden! Volg ons op @snow.shortz voor nog meer tips, trucs en prachtige beelden van de bergen en (verse poeder)sneeuw.

En als je liever in het Engels leest bekijk dan onze internationale site binnen de Boardshortz groep, Surf-Escape.com. Hier vind je alleen verhalen en tips over surfspots in vooral Europa.

Heb je zelf tips of aanbevelingen? Laat het weten via jurjen [@] boardshortz.nl

Team

Zoveel content maak je niet alleen. Hieronder zie je welke dudes en dudettes de passie delen. En daaronder de recente berichten die we als team hebben gepubliceerd.

Contact of samenwerken?

Neem hier contact met ons op. Bijvoorbeeld voor als je een specifieke tip wilt? Als je zelf content wilt maken? Of als je wil samenwerken voor promotie doeleinden.

Check ook onze Snow Shortz podcast

snowshortz podcast

Door wie?

Jurjen

Boardshortz.nl is in 2011 door Jurjen opgezet.

That’s me.

De Franse golven en de sneeuw in de Alpen zijn sinds de jaren 80 bepalend voor me. En altijd moet er een trip in het vooruitzicht liggen. Toen nog met m’n ouders. Later met vrienden. En nu heb ik het geluk dat m’n gezin hier ook zin in heeft.

Mijn andere passie is digitale marketing. Vandaar dit platform.

Nog meer weten? Volg me op Instagram of Linkedin.

Edwin

Sinds 2017 is Edwin aangehaakt.

Powfinder snowboard rider Edwin

Edwin vind je in de poeder. Of in gedachten daar. Als 4-jarig jongetje voor het eerst op ski’s gezet. Sindsdien jaarlijks meerdere keren de sneeuw opgezocht. Met als hoogtepunt een seizoen skileraar in Ischgl.

Heeft oog voor de natuur. En de vurige wens dat zijn dochter in een schone zee zal blijven zwemmen en sneeuw in de bergen gewoon blijft vinden. Heerlijk dat hij zijn passie in beeld en woord deelt op Snowshortz. Mooi als hij je inspireert om je avonturen te realiseert, liefst gevoed door duurzame keuzes.

Carl

Carl

Carl is onze ski fanaat. Altijd zijn limieten aan het verkennen. En innovaties aan het ontdekken. Of het nou in het park is of buiten de piste. Laat je inspireren.

Check hier bijvoorbeeld zijn bericht: Toerskiën, durf en kan ik het?

De laatste blogs

Een paar feiten op een rij:

Boardshortz kreeg in 2022 meer dan 300.000 unieke bezoekers, in 2023 bijna 400.000 en in 2024 gaan we richting de 500.000.

We bereiken elke week meer dan 5.000 mensen via Instragram met meer dan 3300 volgers.