Home » Freeriden

Ontdek Freeriden

Grasjoch bij de Freda Bahn

Wat is freeriden?

Freeriden,met ski’s of met jesnowboard, is het buiten de gebaande pistes skiën of snowboarden(off piste) in het liefst ongerepte sneeuw. Het gaat om het verkennen van onaangeroerd bergachtig terrein. Snowboarden in diepe poedersneeuw kan een gevoel van surfen op sneeuw geven. Vooral de vrijheid die je ervaart motiveert om alleen maar nog meer te willen freeriden.

Veiligheid

Zowel de uitdagingen als de risico’s zijn daar hoger zijn dan op geprepareerde pistes. Veiligheid is daarom van het grootste belang bij freeriden, ongeacht of je ski’s of een snowboard gebruikt. Het is essentieel om de juiste veiligheidsuitrusting te dragen, de sneeuw- en weercondities te begrijpen en kennis te hebben van lawineveiligheid.

Check ook

En ontdek de volgende gidsen en tips voor je volgende Freeride avontuur:

Ontdek de rustige kant van de Alpen met toerskien

Als je op zoek bent naar een rustigere manier om de bergen te verkennen, is toerskien een topoptie. Maak gebruik van speciale uitrusting om te skiën of te snowboarden op afgelegen hellingen, vaak met behulp van klimuitrusting om de top van de berg te bereiken. Het is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur en om van het prachtige berglandschap te genieten.

Ontdek alles over Toerskiën.

Ervaar de ultieme wintersportbeleving met heliskien

Heliskien: Dit is zonder twijfel één van de meest spectaculaire manieren om de bergen te verkennen. Stap in een helikopter en vlieg naar afgelegen gebieden om te skiën of te snowboarden op ongerepte hellingen. Het is een unieke manier om de Alpen te ontdekken en het geeft je de kans om gebieden te bezoeken die anders moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn.

Ontdek hier alles over Heliskiën

Ontdek alles over lawines

Helaas komen ieder jaar circa 100 mensen om het leven door lawines. Vaak door mensen zelf getriggerd. Wat zijn de oorzaken van een lawine en hoe kun je je overleving vergroten? Onze korte handleiding geeft antwoord op deze vragen en helpt je om veilig te blijven tijdens een lawine.

Ontdek hier meer over lawines.

Lees ook onze artikelen over freeriden: