Home » Skigebieden » Frankrijk

Wintersport in Frankkijk

Op de toppen van Frankrijk

wintersport frankrijk

Wintersport vakantie in Frankrijk betekent dat je de kunt kiezen uit ontelbare mogelijkheden voor elk niveau. En dat je dat kunt combineren met een heerlijke keuken. Van Croissants en stokbrood in de ochtend tot wijn en entrecote in de avond.

Skigebieden Frankrijk

Frankrijk heeft skigebieden voor gezinnen, voor poederliefhebbers, voor cultuur snuivers, maar minder voor apres ski fanaten, dan moet je toch wel in Oostenrijk zijn.

Maar voor poederrijders heeft Frankrijk fantastische opties. Denk aan het mytische La Grave. Maar ook aan Tignes, Val Thorens. Omdat deze gebieden zo hoog liggen vind je er vanaf het begin van het seizoen (december) tot in april poeder.

Maar ook gebieden als Valfrejus en Flaine zijn aanraders voor powder chasers. En zeker Flaine is interessant, omdat je er zo bent. Vlieg naar Geneve. Pak de auto of shuttlebus en je bent er binnen anderhalf uur vanaf het vliegveld.

Voor gezinnen met kinderen is Les Gets in Portes du Soleil een hele fijne plek. Een knus dorp. Goede skiles en vooral een heel prettig skigebied. Veel blauwe pistes die er voor zorgen dat je een leuke tocht kunt maken. Ook met kleine kinderen en/ of beginners.

Top 5 skigebieden in Frankrijk

Rekening houdend met bovenstaande, zijn dit onze top 5 skigebieden. Goed te bereiken en hoog genoeg of gunstig gelegen om regelmatig op verse sneeuw getrakteerd te worden.

  • Flaine
  • Portes du Soleil (met oa Les Gets en Avoriaz)
  • Paradiski (met Les Arcs en La Plagne)
  • La Grave
  • Tignes

Ook interessant

Check onze 5 tips voor skigebieden dichtbij Nederland.