Team Boardshortz ging op roadtrip naar Damüls gedurende het weekend van 1 t/m 4 februari 2018. POWFINDER stelde voor mij en mijn compaan Jurjen een powderboard beschikbaar om te testen. De in het oogspringende shape en het warme natuurlijke bamboe design verraden de passie voor eindeloze poederruns van de makers van de POWFINDERS.

Met veel plezier delen we onze review met jullie.

Powfinder snowboards

Het eerste dat opvalt is, dat de POWFINDER licht van gewicht is. De relatief korte lengte en de grote breedte van het board geven hem een wat gedrongen uiterlijk. Surfers herkennen er al snel het surfboard in. En bij het monteren van de binding slaat de twijfel toe: ik sta toch veel te ver naar achteren?

Na de eerste run is de stemming buitengewoon optimistisch. Op een behoorlijk verspoord stukje bescheiden poeder merken we, dat de POWFINDER zich gemakkelijk laat sturen en heel eenvoudig z’n koers houdt. Bovendien merken we direct een goede flow, ondanks dat we door een laagje koude poedersneeuw van slechts 15cm rijden.

Gedurende de rest van de dag, cruisen we dwars door DaMe (Damüls/Mellau) heen, waarbij de ondergrond varieert van poeder tot 35cm diep tot en met ijzige pistes en alles er tussenin.

Powfinder snowboard rider Edwin
Edwin met de Morris 164

Het verbaast ons niet, dat de POWFINDER zich als een dolfijn in de golven voelt in de poedersneeuw. En dankzij z’n brede rocker nose gemakkelijk mooie turns maakt. Founding father Morris van Wepowder is zo’n beetje de enige van de WePowder diehards die altijd op een powderboard rijdt, dus dat zal wel goed zitten.

powdersnow Damuls
Jurjen met de Morris 157

Zeer positief verrast zijn we over de eigenschappen van de POWFINDER op de piste met diverse sneeuwkwaliteiten. De stijfheid in combinatie met de camber zorgt ervoor dat je extreem comfortabel de verbindingen tussen de poedervelden aflegt. De subtiele rocker tail maakt zelfs switch rijden uitstekend mogelijk.

Korte bochten gaan bovendien ook makkelijker dan met normaal board. En daar kwam ook goed dat surfgevoel naar voren. Lekker bochtjes draaien alsof je tegen de wand van een golf rijdt.

Geheel onbelangrijk, maar dit board is ook goed voor de sociale contacten. De POWFINDER trekt vrij veel bekijks. Er wordt naar gekeken en naar gevraagd.

Powfinder snowboards: Gamechanger?

Op de site van POWFINDER staat dat de Morris wel eens een gamechanger zou kunnen zijn. We onderschrijven deze claim volledig en zijn zeer onder de indruk. Wat ons betreft past de Morris serie nu al perfect in het rijtje illustere nationale designs als DAF, Nijntje en De Microscoop van Antoni van Leeuwenhoek bij de verkiezing van het Nederlands Pronkstuk.

Check de website van Powfinder Snowboards voor meer info over het verhaal en technologie achter dit board.

Facts gear:
POWFINDER Morris 164 & Morris 157

Facts rider Edwin

Length 198 cm

Weight 88 kg

Powder experience 24 yrs

Rider

Rider Edwin

Facts co-rider Jurjen

Length 182 cm

Weight 76 kg

Powder experience 24 yrs

Rider

Jurjen van den Broek
RECENSIES OVERZICHT
Gedrag offpiste
10
Gedrag op de piste
7,5
Prijs/kwaliteit
9
Vorig artikelSnowpark Damüls. Grootste funpark van West Oostenrijk.
Volgend artikelSnowpark Damüls. Largest funpark, made with love.
Edwin is al sinds 2018 betrokken bij Boardshortz.nl. Als sneeuw enthousiasteling is Edwin het liefste in de bergen. Alhoewel zijn (wind)surf achtergrond hem ook regelmatig richting het water brengt. Ook het Eco gedeelte op boardshortz.nl komt uit de koker van Edwin.
powfinder-snowboards-reviewHet is heerlijk surfen door de poedersneeuw met dit snowboard. Een genot! En dat voor een super toegankelijke prijs. Op de piste ook dik voldoende. In het funpark raden we aan een ander board te gebruiken ;-)