Interview met Thomas Alton. Parkchef.

Als we aankomen staat Thomas Alton met een sneeuwmachine de sneeuw weg te spuiten.  Thomas Alton De hele nacht had het sneeuwkanon, dat daarnaast staat, voluit geblazen. En daarmee één van de features van het park bedekt. De boarders en skiërs moeten hier een tricks weer kunnen oefenen. Aan de slag dus.

Toen hij 17 jaar was stapte Thomas naar de directeur van het skigebied (Markus Simma). Hij wilde een park maken. Met VHS video banden onder zijn arm wist hij Markus te overtuigen. Op dat moment was er nog geen park in het Vorarlberg.

Nu, 18 jaar later, is Thomas Parkchef van een bijzonder funpark.

Snowpark Damüls: Grootste funpark van West Oostenrijk

Met 6 man onderhouden ze dag en nacht het park. Het is het grootste funpark van West Oostenrijk. Met het in januari geopende Ragaz Proline als meest recente aanwinst. Drie hele dikke kickers waar je ballen voor moet hebben. Zie onderaan dit artikel.

Thomas straalt passie en liefde uit voor dit park. En dat eist hij ook van de medewerkers. “Herzblut”.

“Mann muss Lust haBen Schnee zu schaufen.”

600 hoogtemeters. Meer dan 40 features.

In die 18 jaar is het park gegroeid van één schans naar een bizar groot en goed speelparadijs. Met 600 hoogtemeters. En meer dan 40 features. En dat is nog zónder de Ragaz Proline.

Bekijk hier een impressie van een gedeelte van het snowpark:

Elke week nieuwe features in het funpark

Elke week wordt het park aangepast. Nieuwe features. Verplaatsen van de features. Beetje machinewerk. Maar vooral handwerk. Tot 3 uur ‘s nachts zijn ze nog aan het shapen.

funpark damuls

Super smooth voor elk niveau

Die liefde en passie voor het funpark merk je. Het park loopt super smooth. Schansen, boxen, rails. Alles is er. Voor elk niveau. En op de juiste afstand van elkaar.

snowpark damuls mellau

box snowpark damuls

En vervolgens kan je met de stoeltjeslift omhoog om je run nog een keer te doen. Beter of anders.

Zelfs voor de aller aller kleinsten!

Overigens heeft Damüls zelfs een parkje voor de aller aller kleinsten. Vanaf 2 jaar.

Ragaz Proline

In januari 2018 is de Ragaz Proline Kickerline open gegaan. Een super slim uitgedachte set-up. Helemaal bovenop de berg. Waardoor een top uitzicht hebt tot diep in het gebied. Dat is tof voor de rijders. En fijn voor de foto’s.

ragaz proline damulsDe ligging is extra gunstig want de landingen liggen in de zon. En blijven dus relatief zacht. En de schans in de schaduw, zodat deze hard blijft.

ragaz proline kickers

Next level funpark

De hele park set-up van Damüls is “Next level shit” in West Oostenrijk. Waarschijnlijk vind je nergens in Oostenrijk een dergelijk park. Flims Laax misschien. Een klein beetje dan. Maar Flims Laax staat op zich zelf in Europa. En ligt in Zwitserland.

En dat is mede dankzij Markus Simma die veel vrijheid en support geeft. Waardoor Thomas en zijn mannen elke dag met passie het park voor iedere liefhebber strak hebben liggen.

Of Thomas nog wat kwijt wilde. Ja…

“Wir machen es mit Liebe.”

En ook als je wilt chillen, geen probleem.

snowpark damuls

Ontdek alles over het skigebied Damüls Mellau.

Deze trip is mede mogelijk gemaakt door:

Waarvoor dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.