Ook dag 3 van deze trip was weer genieten. We hadden geluk. Het zou bewolkt zijn, maar de zon scheen. Weer topcondities dus.

Bekijk hier dag 1 (verse poeder). En hier dag 2 (met gids op pad).

Direct gingen we langs een paar stukken die we dag daarvoor met de gids hadden gedaan. Oftewel, de Sunegg op. Eerst langs de All Mountain Line en langs het funpark. Om vervolgens poeder in te vliegen van de Noordhellingen waar de Sunegg toegang tot geeft.

sunegg Damüls
Sunegg stoeltjeslift rechts in de foto

Vandaag hadden we wel nog wat te doen. Een ontmoeting van de Parkchef van het Funpark, Thomas Alton. Een passievol gesprek over dit fantastische funpark dat in 18 jaar is opgebouwd. Meer over Snowpark Damüls.

Twee verrassingen

Verder was het lekker gaan door het gebied met dit mooie weer. Met nog twee leuke verrassingen. Nou ja, we hadden het wel gedacht, maar wisten niet zeker of het zo goed zou zijn.

Als je de Ragaz ligt pakt, gaat er linksom een lang pad. Maar je kan ook het pad of om in een ontzettend breed freeride terrein te landen. Drie keer raden wat we deden. Ook al is het geen Noordhelling, de sneeuw was buitengewoon vers en zacht. Wat was dit heerlijk cruisen.

En van hier kon je nog maar eens goede de potentie van dit skigebied zien:

Powder runs Damüls

En de andere verassing was het restaurant wanneer je route 6 volgt richting Ober Damüls. Hier heb je Hausgemachte Kaiserschmarrn. En of dat lekker is!

En vandaar ski je zo Damüls in.

damuls skipiste

Ski’s en boards uit. En terug naar Nederland.

Ontdek alles over het skigebied Damüls Mellau.

Deze trip is mede mogelijk gemaakt door:

Waarvoor dank!

Vorig artikelMet de gids op pad. Dag 2 in Damüls
Volgend artikelSnowpark Damüls. Grootste funpark van West Oostenrijk.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.