Off-piste Paradijs Fieberbrunn

Fieberbrunn, gelegen in de Oostenrijkse Alpen, is een juweel voor freeriders. Met diverse freeride zones die zowel beginners als ervaren avonturiers uitdagen, biedt dit gebied een mooie mix voor verschillende niveaus en wensen.

Verkenning van de Freeride Zones

Fieberbrunn is namelijk rijk aan divers terrein, elk met zijn eigen karakteristieken. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire freeride zones.

Freeride Park

Te beginnen bij het FreeRide park, gelege bij Leogang, naast Fieberbrunn. In een gebied bij de Muldenbahn in Leogang zijn diverse obstakels en kickers geïntegreerd in het natuurlijke terrein, wat zorgt voor veel plezier en uitdaging op deze sneeuwhelling.

Freeride routes

De Freeride routes zijn goed aangegeven speciale skipistes die worden gemarkeerd als freeride routes, omdat ze na verse sneeuwval niet meer worden geprepareerd. Let wel altijd op je veiligheid (dus sneewdek, ga nooit alleen, neem de 3 eenheid mee, etc).

freeride routes fieberbrunn saalbach hinterglemm

Download het overzicht hier. En check dan de paarse routes.

Niet aangegeven Freeride routes

De volgende zones/ routes zijn meer voor gevorderden. Kennis van het terrein an lawines is wel vereist. Een gids is sterk aanbevolen!

Lärchfilzkogel: Natuurlijke Pracht

Lärchfilzkogel is ideaal voor diegenen die van rust en natuur houden. De afdalingen door bossen van lariks- en dennenbomen bieden een serene ervaring, perfect voor degenen die willen genieten van rustige, schilderachtige ritten.

Henne Nord: Uitdaging voor freerideers

Voor freeriders die op zoek zijn naar een uitdaging, biedt Henne Nord steile hellingen en kaal hoogalpien terrein. Met bekende runs zoals Marokka en Rabenkopf is dit de plek voor diegenen die houden van een adrenalinekick.

Wildseeloder: Beroemde Terrein voor pro’s

De Wildseeloder-piek, bekend van de Freeride World Tour, is een speeltuin voor experts. Vanaf half februari biedt de noordzijde perfecte omstandigheden voor een intensieve freeride-ervaring.

Zie ook:

Pletzgraben: Zonnige Uitdaging

De zuidwestelijk blootgestelde achterkant van de Wildseeloder, bekend als Pletzgraben, biedt middelsteile hellingen met een indrukwekkend hoogteverschil. Deze zone is ideaal voor freeriders die een minder extreme, iets meer mellow ervaring zoeken.

Veiligheid en Voorbereiding

Veiligheid is cruciaal in het freeriden. Raadpleeg de lokale lawinerapporten, online of bij de skiliften, en overweeg om met een ervaren gids te skiën (bijvoorbeeld hier). Zo zorg je voor een veilige en daarmee een plezierige ervaring.

Check ook onze podcast over maximale veiligheid als je off-piste gaat.

Plan Je Freeride Avontuur in Fieberbrunn

Hiermee hopen we je wat basis info te hebbeen gegeveen over de freeride zones in Fieberbrunn. En kun je jouw avontuur plannen. Vergeet niet om de uitgebreide gids over Fieberbrunn te lezen voor meer informatie over accommodaties, reistips en andere activiteiten.

“Fieberbrunn Awaits”

Wat ons betreft: Fieberbrunn biedt een unieke ervaring voor elke freerider. Met haar diversiteit aan terreinen en adembenemende natuur is het een bestemming die elke (avontuurlijk ingestelde) liefhebber van wintersport moet bezoeken.

Meer van dit soort avonturen

Check Splitboarden in Nendaz