Home » Skigebieden » Oostenrijk » Köningsleiten

Koningsleiten

Topgebied voor Nederlanders

In Köningsleiten zit je perfect. En op ca 1.000 km van Utrecht. Goed te doen dus.

Wil je een skigebied dichterbij? Check dan dit.

Köningsleiten is zeer sneeuwzeker

Köningsleiten zelf ligt lekker hoog op 1.600 meter. Hierdoor zit je direct in de sneeuw.

Hoeveel sneeuw er nu ligt?

Wintersport KönigsleitenHet gebied van Köningsleiten

Met een beetje geluk word je zo wakker.

Skiles voor kinderen En wat voor de skiles voor kinderen super relaxed is, is het feit dat er volop Nederlandse leraren/ leraressen zijn. Ook de kinderpistes zijn precies goed.

Geen slecht uitzicht toch?

Vervolgens kan je met de Dorfbahn, een flinke cabine lift, snel omhoog het gebied in. Vervolgens kan je vrij snel richting Gerlos of gewoon een lange afdaling terug naar beneden maken. In ieder geval kan je hier leuke tochten maken. Voor ieder niveau is dit gebied goed. Alhoewel het gebied zich vooral leent voor de beginnende, gemiddelde en ervaen skiër/ snowboarder. De pro’s zullen er niet per sé warm van worden.

Aan het eind van de dag kan je even een biertje doen beneden in één van bars aan de piste.

Er zijn veel Nederlanders, die naar dit gebied gaan. Tijdens de Krokusvakantie is de kans zelfs groot, dat je slechts 2 of 3 keer een andere taal hoort dan Nederlands. En dat is best makkelijk voor de communicatie, om het maar positief te benoemen. Zeker voor kinderen.

Skiles voor kinderen in Köningsleiten

En wat voor de skiles voor kinderen super relaxed is, is het feit dat er volop Nederlandse leraren/ leraressen zijn. Ook de kinderpistes zijn precies goed.

Restaurantjes op de piste

De restaurantjes aan de kant van Köningsleiten zijn zozo. Vrij groot en dus weinig intiem. Verder in het gebied bij Gerlos en Zell am Ziller vind je wel een paar knusse plekken.

Offpiste en funparken?

Funpark Köningsleiten

Voor de diehard skiërs en -snowboarders zijn er wat leuke funparken. Heb je echt zin om dagenlang in het funpark rond te hangen, dan is dit gebied minder geschikt. Dan adviseren we je onder andere Ischgl en Flachau in Oostenrijk en Avoriaz of Les Deux Alpes in Frankrijk.

Offpiste in Köningsleiten

Qua offpiste is er best wel wat te vinden. Het is geen freeride-paradijs, maar omdat het een familiegebied is, gaan relatief weinig mensen offpiste, waardoor je vrij lang onverspoord terrein hebt. Een dikke plus dus.

Check altijd de veiligheid (lawinebericht) en zorg dat je kennis hebt (zie Wepowder: http://wepowder.nl/academy)

offpiste koningsleiten