Onze oceanen hebben het zwaar. Niet voor niets voert onder andere National Geographic in de maand juni campagne met #STOPMETPLASTIC. Hartstikke nodig. Niet alleen in juni. We doen er in ieder geval graag aan mee, zie ook dit bericht.

Gek genoeg heeft de surfsport alles met de natuur te maken, maar is de surfindustrie nooit echt “groen” geweest.

Gelukkig zijn er nu globale en lokale initiatieven, die dit aan het omdraaien zijn en waarmee jij direct kunt helpen om de oceaan te redden.

8 eco vriendelijke producten voor surfers

Er zijn ontzettend goede eco vriendelijke producten voor surfers te verkrijgen. Hieronder vind je er alvast 8. Heb je aanvullingen? Geef het hieronder aan in een reactie.

1. Inpakken voor je surftrip: geen bubbelplastic

Gebruik je bubbelplastic om je surfboard in te pakken? Hebben wij ook gedaan. Maar vanaf nu gebruiken we karton. Beschermd je surfboard uitstekend op je reis.

2. Eco boards

Welk surfboard koop je? Een board die uit de fabrieken in Thailand komen. Of waar het boardmerk- of de shaper betrokken is met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan Firewire. In hun missie staat:

Impact the environment as little as possible.

Ze gebruiken bijvoorbeeld bio-resin. Gaan voor zero-waste in 2020. En hergebruik van het schuim in de boards. Hun fabriek wordt jaarlijks getoetst om te checken of ze het certificat “Ecoboard” mogen gebruiken. Ze hebben hierin momenteel de hoogste kwalificatie.

Dichterbij huis kan je ook terecht bij Jabali Surfboards. Een Nederlandse shaper, die de eerste eco shaper in de Benelux was. Een andere merk is trouwens Notox. Die van kurk toffe boards weet te maken.

3. Vinnen van plastic uit Bali

plastic op baliGeen fijn beeld hierboven. Beter is om te stoppen met plastic, hoe? Check deze 12 alternatieven. Maar hoe tof is het initiatief om dit plastic van de Balinese stranden te verwerken in surf vinnen. Er zijn nu dus ook eco vriendelijke alternatieven te krijgen, zie bijvoorbeeld deze.

Of deze eco fins.

4. Leash van recyclede petflessen

Natuurlijk kan je leash ook duurzaam, zonder aan kwaliteit in te boeten. Er zijn partijen die petflessen hergebruiken in de materialen voor de leash.

5. Surf poncho

Ressies Redesign is een initiatief van eigen bodem. Zij combineren hun liefde voor surfen en design met respect voor onze planeet, door surf poncho’s te maken van restmateriaal en overstock. En ze zijn ook nog super tof. Meer over Ressies.

6. Plantaardige wetsuits

Patagonia staat er sinds haar oprichting om bekend dat ze respect hebben voor de natuur. En ze hebben met succes een wetsuit gemaakt door niet herbruikbaar neopreen te vervangen door een plantaardig polymeer, Yulex. Een natuurlijk rubber van heva-bomen, dat de CO2-uitstoot met 80 procent vermindert.

In Frankrijk hebben een aantal jongens Picture Organic opgezet. De naam zegt genoeg. Ze maken toffe kleding. Maar ook wetsuits. Sinds 2017 hebben ze een 100% natuurlijk wetsuit op de markt gebracht na 2 jaar testen. ecologisch wetsuit

Check hier de wetsuits voor mannen en hier voor vrouwen.

7. Organische Surf Wax

Gelukkig is er ook eco vriendelijke surf wax. Gewoon te koop via de onder andere Decathlon of deze bij de Noordzee boardstore in Scheveningen. De ingredienten zijn allemaal natuurlijk. En zelfs de verpakking is dat.

8. Surf bag van hennep

En als laatste, wist je dat je ook surf bags kunt kopen die gemaakt zijn van plantvezel (eco hemp een hennep soort). Er worden geen chemicaliën gebruikt. Via Wave Tribe zijn ze te bestellen.

Aanvullingen?

Laat het hieronder in een reactie weten

#stopmetplastic #savetheocean

Vorig artikelPOWFINDER ontwikkelt de SURFR. Series
Volgend artikelStrandlunch: minder plastic, meer fun
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.