Plastic vrij picknicken

Een plastic vrije maaltijd nuttigen, dat is de uitdaging, die wij gekregen van National Geographic in hun campagne #stopmetplastic.

Wij gaan daarom plastic vrij picknicken op het strand.

Is het te doen?

Het eerlijke antwoord is, het kost wel extra moeite.

Een broodje in de supermarkt zit in plastic, een komkommer idem dito, een flesje water zit in plastic, probeer maar eens een doosje aardbeien in karton te vinden, wij moesten twee groenteboeren langs.plasticvrije lunch

Maar goed, wij hebben dit als een vader-dochter challenge ingevuld en het zorgt voor veel fun.

Bewust een tas mee van huis en samen op de fiets inkopen doen.

We nemen lege kunststof bakjes mee, zodat we die bij de slager en de groenteman kunnen laten vullen. Want voor alle duidelijkheid: plastic vrij richt zich op het reduceren van alle onnodige wegwerp plastic verpakkingen. Kunststof bakjes kun je nadat je ze gebruikt hebt tijdens de picknick weer schoon maken en opnieuw gebruiken.

Zowel vader als dochter staan lacherig voor de deur van de groenteman.

Gaan we echt vragen of hij de tomaatjes in ons meegenomen bakje doet, in plaats van in een plastic zakje?

Als wij ons over de schroom heen hebben gezet, blijkt dat het geen gekke vraag is, sterker nog, we krijgen waardering voor ons bewuste gedrag. Eerder al schreven wij tips over een eco dagje naar het strand.

Uiteindelijk hebben we onze doppers en afsluitbare bakjes gevuld in de tas en gaan we lekker naar het strand.

plasticvrije lunch zandvoort

Terwijl we aan het beach ballen zijn, zien we binnen no-time kleinere en grotere stukken plastic die op het strand zwerven. Volkomen vanzelfsprekend raapt dochterlief dit op en gaat op zoek naar de dichtstbijzijnde prullenbak.

plasticvrije lunch

Na vandaag ben ik er van overtuigd dat wij nu onze kinderen nog heel gemakkelijk bewustzijn kunnen bijbrengen als het gaat om gebruik van plastic. Voor ons was het dagje strand op deze manier nog meer fun dan normaal.

#stopmetplastic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.