Vrijdag 2 november waren wij bij hét jaarlijkse Freeride Film Festival, georganiseerd door WePowder.

Veel poeder

Stel je het plaatje voor: Tuschinski als klassiek theater totaal in beslag genomen door de freeride community van de lage landen. Deze 9e editie kregen wij weer veel poeder voorgeschoteld, daar waar voorgaande jaren het accent wat meer op freestyle en urban style lag.

Voor ons sprongen er drie films uit die de meeste indruk maakten.

1. Zabardast

Zabardast is het verhaal van een freeride expeditie in Pakistan. Het team wil de sharkfin (5880m) afdalen, maar om dat te realiseren moet een tocht van 150km te voet worden afgelegd. Thomas voelt zich op het moment suprême teveel geïntimideerd door deze knoeperd en keert terug: een zeer moedige beslissing.

2. Create your signature

Poederbaas kon zijn derde filmproductie in première laten gaan: Create your signature. Een inkijkje in de ontwikkeling van 11 talenten uit Nederland en België die aan de hand van laaglandse grootheden als Paul de Groot, Jelle Stahleman en Rembert Notten hun grenzen verleggen. Vette lijnen en dikke jumps zijn de ingrediënten.

3. Far Out

Far Out is de nieuwe film van de mannen van Tretorn Gravity Research. Waanzinnige rijders op ski’s en snowboard, gefilmd op locaties over de hele wereld. Dit is skiporn (of snowboardporn) zoals het moet zijn en zoals je het verwacht van TGR. Met name de 11-jarige Kaj Jones steelt de show. Bizar als je ziet welke lijnen hij rijdt met backflips van metershoge cliffs. Hij maakt extreme pillow rides die wij met open mond kunnen bewonderen.