Heliskiën

Heliskiën; alles wat je moet weten

Heliskiën of heliboarden is voor veel wintersporters een ultieme droom. De helicopter pikt je op uit je lodge en brengt je op plekken waar je op andere manieren niet kunt komen. Je rijdt van besneeuwde bergtoppen af onder ultieme condities.

De veel gemaakte misvattingen over heliskiën

Als je het met vrienden ooit over bucketlist doelen hebt gehad, dan is heliskiën vast en zeker een onderwerp van gesprek geweest. Hoewel steeds meer mensen weten wat heliskiën precies inhoudt, hoort Cloud9 Travel (specialist in Heliski reizen) toch nog regelmatig een aantal mythes en misvattingen langskomen.

Hieronder de antwoorden op de 5 meest voorkomende misvattingen en vooroordelen over heliskiën.

1. “Moet ik uit de helikopter springen? Dat is voor mij te heftig!”

“Helaas” gebeurt dit alleen in films. De helikopter land gewoon en je stapt rustig uit. Sterker nog: het is zelfs verboden om uit de helikopter te springen!

2. “Heliskiën is veel te duur, je bent minimaal tienduizend(en) euro(’s) kwijt!”

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is wellicht kostbaarder dan een normale wintersport naar de Alpen, maar dit is natuurlijk ook geen “normale” wintersport. Heliskiën is een onvergetelijk avontuur en toch veel bereikbaarder dan men denkt.

De kosten van onze wintersportreizen zijn logisch opgebouwd en alle prijzen zijn inclusief gidsen, veiligheidsmateriaal, lodges, eten en uiteraard de helikopter zelf. Je kan bijvoorbeeld vanaf € 3.000,- 4 dagen heliskiën bij CMH Revelstoke in Canada.

3. “Heliskiën is alleen voor de echte pro’s!”

Niet waar. Heliskiën is werkelijk voor iedereen! Jong, oud, gevorderd of beginner.

Ja, zelfs een beginner kan met onze heliski tours mee! Wist je dat onze jongste deelnemer ooit slechts 8 jaar oud was? De oudste was zelfs 85!

Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel een prachtige reis georganiseerd voor lichamelijk beperkte skiërs en snowboarders. Meer weten over deze trip?

Bekijk hier de beelden:

4. “Losse vluchten of dagtrips zijn voordeliger”

Op het eerste gezicht is het natuurlijk een kleiner bedrag maar wanneer je een heliskireis in een pakket boekt krijg je de meeste waarde voor je geld. Waarom? Omdat je in verhouding namelijk altijd meer geld kwijt bent wanneer je een losse vlucht boekt.

De eerste vluchten ben vooral bezig met wennen aan alle nieuwe omstandigheden en maken de gidsen een inschatting wat de groep kan en soms brengen ze nog wijzigingen in de groepen aan. Met heliski reizen waarbij je meerdere dagen op pad gaat geniet je van de beste spots met de leukste en meest gezellige gidsen en groepen. Voorafgaand aan je eerste vlucht krijg je uitleg over de helikopter, safety procedures en kun je rustig inskiën of inboarden. Je wilt immers het gevoel krijgen (net zoals tijdens de wintersport), de groep leren kennen en simpelweg genieten van de geweldige natuur om je heen.

5. “Het is erg gevaarlijk vanwege lawines”

Met het grootste en meest professionele gidsenteam ter wereld ben je in goede handen. De organisaties waar Cloud9 Travel mee samenwerkt hebben allemaal een sneeuw en lawine risicomanagement systeem. Het weer, de kwaliteit en structuur van de sneeuw en het lawinegevaar worden constant in de gaten gehouden. Met continue metingen in het veld word je veiligheid maximaal gewaarborgd!

Heliskiën video

Ontdek hoe toegankelijk Heliskiën is in deze video:

Heliskiën in Canada

Wanneer je over heliskiën begint, dan denken veel mensen direct aan Canada. Niet zo gek, wanneer je bedenkt dat Hans Gmoser in de jaren ‘60 daar zijn organisatie Canada Mountain Holidays (CMH) begon.

CMH

CMH legt zich helemaal toe op heliskiën en heliboarden in Canada en is een begrip in deze wereld van adrenaline en facials. Inmiddels heb je zeer vele heliski operators. In Canada heb je weinig risico op down days. Dit komt omdat je in veel berggebieden kunt heliskiën onder de boomgrens. Dit zorgt dat de heli bij vrijwel alle weersomstandigheden kan vliegen. De vele meters droge poedersneeuw per jaar (9 -15m) maken Canada tot een ideale bestemming voor heliboarden en heliskiën.

Dichter bij huis in de heli

Een helidrop om heerlijk door de verse poeder te kunnen rijden, kan echter ook dichter bij huis.

Heliskiën in Italië

In de top 10 van Europa komt Italië meerdere keren voor. Zo zijn Livigno en Cervinia gekende bestemmingen om door een helikopter op een bergtop te worden gebracht.

Heliskiën in Oostenrijk

Lech is in Oostenrijk dé bestemming voor heliskiën. Elders in Europa zijn er ook nog verrassende wintersport mogelijkheden.

IJsland

Zo is IJsland veel minder populair dan de alpenlanden. Voor een aantal dagen heliboarden is de Troll Peninsula echt een walhalla. Hoewel een hoogte van 1500 meter niet echt tot de verbeelding spreekt, kun je al die hoogtemeters wel door de poeder afleggen. En aan het einde van je afdaling sta je aan de zee!  Check het aanbod van Arctic Heliskiing voor een episch avontuur.

Heliskiën? Afstrepen!

Heliskiën is een ervaring die jij van je bucketlist kan en mag afstrepen. Het is mogelijk! Sportieve reizen waarbij veiligheid voorop staat dankzij uitstekende gidsen, zeer geavanceerde veiligheidssystemen en de beste helikopters.

FAQs

Wat kost heliskiën?

Heliskiën is wellicht kostbaarder dan een normale wintersport naar de Alpen. Maar je kan al vanaf € 3.000,- 4 dagen heliskiën bij CMH Revelstoke in Canada. En per meter geweldige poedersneeuw valt het helemaal erg mee!

Voor wie is heliskiën?

Heliskiën is werkelijk voor iedereen. Jong, oud, gevorderd of beginner. Zelfs een beginner kan mee met heliski tours

Waar kan je heliskiën?

Heliskiën kan fantastisch in Canada. Maar ook in Livigno en Cervinia in Italië kun je heliskiën. Lech is in Oostenrijk dé bestemming voor heliskiën.

Hoe gevaarlijk is heliskiën?

Omringd door professionals, de juiste materialen en met continue metingen in het veld word je veiligheid maximaal gewaarborgd bij het heliskiën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.