Bannalp

Home » Skigebieden » Zwitserland » Bannalp
Bannalp Wintersport

Bannalp is een klein bergdorp gelegen in het kanton Obwalden, in Zwitserland. Het ligt dus in de Zwitserse Alpen.

Het dorp staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, waaronder de Bannalpersee, een prachtig alpenmeer waar je in de zomer kunt zwemmen en wandelen.

Het dorp zelf is vrij klein, met slechts enkele honderden inwoners, maar het is een aantrekkelijke toeristische bestemming voor natuurlijk- en rustliefhebbers.

De omgeving is ook een thuisbasis voor een aantal skiliften, wat het een interessante bestemming maakt voor wintersporters. Het skigebied ligt tussen 1600 en 2800 meter.

Over het algemeen is Bannalp een charmant en pittoresk dorp dat bezoekers de kans biedt om de schoonheid van de Zwitserse Alpen te ervaren. Daarnaast staat Bannalp bekend om zijn rustige sfeer, wat het dan weer een geweldige plek maakt om te komen rusten en te genieten van die natuur.

Of je nu wilt wandelen in de bergen, zwemmen in het meer (in de zomer), of gewoon genieten van de frisse alpine lucht, Bannalp is een ongekende plek om te ontspannen. Dus als je weg wilt komen van alles en wilt genieten van de schoonheid van de Zwitserse Alpen, is Bannalp een perfecte bestemming.

Wintersport in Bannalp

Bovendien is Bannalp ook een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers. De omgeving is een thuisbasis voor een aantal skiliften, wat het een geweldige plek maakt om te skiën, snowboarden en skitouren. Of je nu een ervaren skiër bent of een beginner, Bannalp heeft voor iedereen iets te bieden. De skiliften bieden een scala aan moeilijkheidsgraden, zodat je een helling kunt vinden die geschikt is voor je vaardigheidsniveau.

Bovendien bieden de skiresorts, zoals Engelberg de ruimte als je meer uitdaging zoekt.