Het Poederbaas Freeride Festival is begonnen!

Sinds afgelopen zaterdag is het festival aan de gang in Kappl. Het duurt nog tot 22 maart. Vanaf vandaag (20 maart) vindt het NK Freeride plaats binnen dit festival. Er is zowel voor skiërs als voor snowboarders een competitie.

Fotografie door www.kayjansen.com

De wedstrijd is toegankelijk voor elke fanatieke wintersporter die houdt van (verantwoordelijke!) off-piste afdalingen en graag in competitieverband grenzen wil verleggen. Naast de wedstrijd zijn er ook feestjes, clinics en worden er leuke activiteiten gepland.

Het is de vijfde editie van het Poederbaas Freeride Festival, maar de eerste keer dat de winnaar de titel ‘Nederlands Kampioen’ mag dragen. Extra vet dus!

Meer dan skiën en boarden

Naast Poederbaas zijn er ook verschillende partners mee. Zo zijn de mannen van Arva Equipment er om clinics te geven, kun je met Mountain Network een tour maken en kun je de nieuwste collectie K2 ski’s testen in het test center. Ook kun je je ski’s laten waxen bij SnowWaxJob en kan je een vette zonnebril scoren bij Revo. Daarnaast staat er ook een BigAirBag waar op je nieuwe trucjes kunt oefenen.

De weersvoorspellingen zijn goed. De sneeuwcondities zijn uitstekend. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spectaculaire competitie.

Deelnemers uitgelicht

Jacco Bos is bekend van de freestyle wereld, maar verruilt de rails en schansen deze week om voor een flinke bak poeder. Hij is een groot talent, met onder andere het 2017 NK Freestyle: Big Air op zijn naam en we hebben hoge verwachtingen!

Alex Hooftman is geen onbekende als het gaat om freeride-skiën. Hij staat bekend om hoe bizar snel hij de berg af komt en wordt dan ook door menig deelnemer als concurrentie beschouwd.

Berber Semmelink heeft haar skischool in Zwitserland even vaarwel gezegd met maar een doel: de eerste plaats veilig stellen. Daarvoor heeft ze eveneens de lange latten in haar auto gegooid om richting Kappl te komen voor het Nederlands Kampioenschap Freeride 2019 en dus kunnen de ogen op haar gericht gaan worden. Gaat ze het waarmaken? 

De deelnemers