Er is weer een fantastisch product van Nederlandse bodem gelanceerd. Drie jaar geleden was dat SRFACE, die geweldige wetsuits maken.
En nu is daar ANIMØ. Met een hoogwaardige skibril.

Kort over ANIMØ

ANIMØ is opgericht door de ondernemers achter reisbureau Frühstuk. Vanwege covid was er veel tijd over en het idee om echt goede en betaalbare Goggles aka skibrillen te maken hadden de eigenaren van Frühstuk al langer.
Het is begonnen als ‘funproject’, daarna een stage-opdracht geworden en uiteindelijk is de trekker overgehaald en het merk ‘echt’ gelanceerd.

Aanrader?

Zouden we deze Goggle aanraden? Nou, zeker.
Hieronder lees je waarom.
En check de actuele actie die nu loopt (20% korting!)

Het idee van ANIMØ Optics

Wij zijn van mening dat er nog te veel – met name Nederlanders – zijn die een oude, goedkope of lelijke skibril dragen. Dat vinden wij écht niet meer kunnen, dus zijn we op een zoektocht gegaan en hebben we een bril op de markt gezet die die problemen wat ons betreft oplost.

De belofte van ANIMØ

Onze bril is hoogwaardig, van goede kwaliteit. Ook aan de kleine details is gedacht en voor elk onderdeel (frame, lens en strap) hebben we gekozen voor kwaliteit.
De bril heeft met goede pasvorm voor de meeste mensen; de designs zijn supervet en de skibril als geheel ziet er superstrak uit; de bril is met een prijs vanaf €125 betaalbaar.
En betaalbaar wil zeggen: vergeleken met de brillen die minstens net zo vet zijn als die van ons.

Klopt deze belofte?

Wij testten de ANIMO Bluebrid.

Wat krijg je van ANIMO?

Als een ANIMO goggle bestelt krijg je

  • het goggle frame.
  • 2 lenzen die je daarop kunt zetten (Een lens voor goed weer. En een lens voor slecht weer).
  • Stevige beschermhoes aka hardcase.
  • Lensbeschermers (wat echt heel fijn is).

animo skibril set

Specificaties van de skibril

Hier de specificaties, je krijgt dus:

  • Dubbel-laagse lens, zodat je lens niet snel beslaat. Dit hebben we op dit moment nog niet kunnen testen.
  • UV400 lens. UV 400 is de categorie die alle lichtstralen met golflengtes tot 400 nanometer blokkeert. Dit omvat alle UVA- en UVB-stralen.
  • AR coating: Deze antireflectie coating is aangebracht op de lenzenom reflectie tegen te gaan. Deze coating verbetert het zicht, doordat hinderlijke reflecties worden verminderd.
  • Hydrofobe coating: Hydrofobe coating staat  voor waterafstotende coating, wat nodig is voor beter zicht bij sneeuw of regen.

Voor kwaliteitlenzen zijn deze specificaties een vereiste. En dat zit dus goed.

Meer over de goggle lenzen

Wat betreft de lenzen is het goed om te weten dat er 5 categoriën zijn. S0 tot en meyt S4. De gele kens is een S1 lens. De zilveren lens de je bij je bestellng krijgt is een S4 lens.

De gele lens is ds een S1 lens. Deze lens is het beste geschikt voor weinig zonlicht, bewolkt weer en/of sneeuwval.

De zilveren spiegel lens een S4 lens. Deze lens beste geschikt voor exceptionele omstandigheden met extreem zonnig weer zoals fel zonlicht op grote hoogte.

Het is super fijn dat je deze 2 lenzen krijgt. En dat ze bovendien heel makkelijk te verwisselen zijn. Daar ga je echt plezier van hebben, omdat je je zicht dan altijd goed voor elkaar hebt.

Welke skibril kies je? Check hier onze ultieme gids voor het kiezen van de juiste skibril.

Het frame en de strap van de goggle

Het frame is flexibel. Wat super fijn is, want dan breekt het frame niet.

De strap is een anti-slip strap. Wat noodzakelijk is als je de bril op je helm draagt. Anders glijdt je bril van je helm af. Deze bril blijft dus keurig op z’n plek.

Plezier

Wat ons verder aanspreekt is dat de skibril met veel plezier gemaakt is. Dat voel je als he de website ziet, dan merk je als je de bril krijgt. Komt weliswaar iets schreeuwerig over, maar het gaat om de bril zelf en die is dus dik aan te raden.

Wat kost de ANIMO skibril?

Alhoewel we vinden dat de prijs niet het belangrijkste is en dat we ervaren hebben dat goedkoop duurkoop is, kijken we als Nederlander toch even naar de prijs. Een goede Google begint doorgaans bij de 100,-. En wil je echt top off the bill, dan ga je richting de 200,-.

De ANIMØ skibril koop je voor 125,-. Dat gaat in dus goed. En staat volledig in verhouding tot wat je krijgt. Maar nu dus meet KORTING (20%)

ANIMØ biedt diverse kleuren aan. Check het volledige aanbod hier.

Recente actie

Loopt tot 10 febuari

Nu heeft ANIMO een topactie. Koop je de skibril, dan krijg je 10% korting. Koop samen en ontvang 20% korting op jullie ANIMØ.

RECENSIES OVERZICHT
Stevigheid Goggle
8.5
Helderheid lens
9
Flexibiliteit
9
Comfortabel in gebruik
9,5
Prijs/ kwartaal
9.5
Vorig artikelWelke skibril kies je? En hoe kies je de beste voor jou?
Volgend artikelWintersport paklijst. Dit mag je niet vergeten.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
animo-goggles-reviewEen top bril. Vooral het hele pakket met beschermhoesen erbij. En de verschillende lenzen. Super goede prijs/kwaliteit verhouding daardoor.