In deze gear review het testverslag van de Jones Mountain Twin. Eén van de snowboards uit de stal van snowboardlegende Jeremy Jones.

Wij reden hem gedurende onze 3-daagse roadtrip in Montafon en hier lees je onze ervaring.

De weinig verrassende spoiler: De Jones Mountain Twin is een board, dat zich allround laat rijden.

Over het board

Maten 151, 154, 155W, 157, 158W, 160, 161W, 162, 164W, 167W
Flex  7
Nieuwprijs  499,-

De Mountain Twin is hier te koop

De test condities

De condities waren behoorlijk uiteenlopend. Op sommige plekken lag een dikke 30cm verse sneeuw. Op andere plekken was de sprake van eerst regen en daarna kou met als resultaat ijzige pistes.

Eigenlijk ideale test omstandigheden. We kwamen tot 5 belangrijke inzichten.

Allround snowboard

Zoals gezegd, de Mountain Twin is allround, dus kan je er in alle omstandigheden mee uit de voeten. De volgende kenmerken springen er voor ons uit.

1. Goed in de poedersneeiw

Ten eerste zijn de prestaties in de poeder echt prima. Het board geeft een goeie float en is wendbaar, zeker wanneer je je bindingen set back monteert. Een cliffjump her en der is prima te verteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boardshortz.nl ?❄️ (@boardshortz_nl) on

2. Uitstekend switch te rijden

Ten tweede laat de Mountain Twin zich uitstekend switch rijden. Hij doet in dat opzicht z’n naam echt eer aan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boardshortz.nl ?❄️ (@boardshortz_nl) on

3. Makkelijk op oneffen terrein

Ten derde rijdt de allround Jones uitstekend op zowel vers geprepareerde pistes als op meer oneffen terrein, zoals je aan het eind van de dag op de piste aantreft. Hij laat zich er gemakkelijk doorheen sturen en blijft ook op hogere snelheid prima stabiel. De neus heeft soms de neiging om een beetje te klapperen.

4. Lastig op ijzige pistes

Ten vierde heeft dit model de meeste moeite met ijzige pistes. Wellicht is onze techniek niet toereikend, maar het board gaf echt verrassend weinig grip op de harde pistes. In vergelijking tot bijvoorbeeld de Burton Custom Flying V doet de Mountain Twin van Jeremy Jones het een stuk minder goed op dit soort ondergrond.

5. Lekker in het park

Ten vijfde laatde de Mountain Twin gezellig met zich spelen. Een 180 of 360 op de piste of een tailgrap op een kicker in het park gaat je gemakkelijk af.

Video review

RECENSIES OVERZICHT
Freeride capaciteiten
8,5
Freestyle capaciteiten
8,5
Harde/ ijzige pistes
7,5
Prijs/ kwaliteit
9
Vorig artikelHoe haal je het maximale uit een powderalert? | Snow Shortz podcast #4
Volgend artikelFILM: Vlokken koppen vanwege Poederalert #9
Edwin is al sinds 2018 betrokken bij Boardshortz.nl. Als sneeuw enthousiasteling is Edwin het liefste in de bergen. Alhoewel zijn (wind)surf achtergrond hem ook regelmatig richting het water brengt. Ook het Eco gedeelte op boardshortz.nl komt uit de koker van Edwin.
review-jones-mountain-twinVoor freeriders die ook wel wat tricks willen doen en af en toe in het park willen spelen is dit een zalig board. Dus niet voor pure freeriders of als je dagenlang in het park wilt hangen.