Je hebt het ongetwijgeld gezien of gehoord. In Italië, Frankrijk en Zwitserland heeft het volle bank gesneeuwd. Echt volle bak. Tot een aantal meters in een paar dagen.

Dump of the decade

Het was voorspeld. Maar toch. Het werd de dump of the decade. De Franse KNMI had het er zelfs over dat dit eens in de 30 jaar voorkomt. Dus.

Uiteraard leverde dit wel lawinegevaar 5 op in diverse delen van de Alpen.

lawinegevaar 5

Gebieden gesloten

Met name Zermatt in Zwitserland en Val d’Isere zaten in de problemen. Zermatt was afgesloten van de buitenwereld. Zelfs de helikopters konden en mochten niet meer vliegen. In Val d’Isere waren onder andere de scholen dicht vanwege accuut lawinegevaar.

Sneeuwval in Sestriere

Check deze timelapse video van de sneeuwval in een paar dagen in Sestriere in Italië.

Sneeuwstorm in Oostenrijk

En natuurlijk hadden we deze al. Een paar dagen daarvoor met de storm in Oostenrijk. Windstoten tot 140 km per uur. Dan wil je niet in deze lift zitten.

Poederrijden in Frankrijk

Natuurlijk geeft het ook een dikke kans op het rijden van maagdelijk poeder. Zoals deze video van Rogier in Frankrijk laat zien. Uiteraard wel met alle veiligheid in acht genomen.

Meer beelden van de sneeuw

sneeuw sneeuw les arc

oisans sneeuw

sneeuw bonneval

Beelden mede mogelijk gemaakt via Wintersporters.nl en Wepowder.com en SnowRepublic.

Sneeuwhoogten

Wat doet dit meer de sneeuwhoogte? Op dit moment spant Engelberg de kroon. Hier ligt ruim 5 meter sneeuw. Maar we vermoeden dat alle cijfers nog niet binnen zijn

Sneeuw voorspelling?

Het laatste nieuws is, dat er meer sneeuw aankomt. Niet de komende paar dagen, maar waarschijnlijk wel de volgende week. Houd het weer- én lawinebericht altijd in de gaten.

Ride smart, ride safe.

Vorig artikelWinteravontuur in Lapland
Volgend artikelSneeuwchaos; bekende dorpen afgesloten
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.