Wat een maand. Stormen tot 140 km per uur teisterden de Alpen twee keer. En er viel zoveel sneeuw dat onder andere Zermatt eerder deze maand afgesloten moest worden.

En een week later valt er weer een bak aan sneeuw. Ongekende hoeveelheden. In Engelberg bijvoorbeeld waar al 6 meter ligt. Komt er binnen een dag nog een kleine meter bij. Er worden aan de lopende band sneeuwrecords gebroken.

veel sneeuw

Bekende dorpen afgesloten

sneeuwchaosDoor deze sneeuwmassa’s is het een vervelende situatie in veel wintersportdorpen. Onder andere St Anton, Hochfügen en Ischgl in Oostenrijk zijn afgesloten. Het is er te gevaarlijk.

Het lawinegevaar is in veel delen van de Alpen 5. Dat is sinds het lawinejaar 1999 niet meer voorgekomen.

Hoe zit het eigenlijk met lawines?

Lees deze uitleg en ontdek dat een lawinegevaar van 5 lawines kan veroorzaken die destructief kunnen zijn en eigenlijk zelden voorkomen.

lawine uitleg

No Go voor freeriders

WePowder.com gaf voor het eerst in haar historie een No Go voor freeriden af.

Ride safe

 

Vorig artikelBreaking: Meters sneeuw. Dorpen afgesloten.
Volgend artikelPostwiese in Sauerland. 7 redenen waarom we fan zijn.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.