picture organic-logoPicture Organic clothing Nederland

Picture Organic is een Frans kledingmerk dat zich richt op sneeuw- en surf enthousiastelingen. En die hun ecologische footprint zo klein mogelijk willen houden.

Wij willen op deze plek een toelichting geven op de kenmerkende keuzes, die het kledingmerk Picture Organic Clothing maakt, waardoor zij zichzelf organisch en duurzaam kunnen noemen. En daar houden we van.

Eco design kleding

Bij het ontwerp van de jackets, sweaters, pants en andere kleding is plek voor alle reststoffen. Vaak zijn deze stukjes afval en worden ze verbrand, met CO2 uitstoot tot gevolg. Voor één jas gebruiken ze bijvoorbeeld 50 gerecyclede plastic flessen.

Daarnaast maakt Picture gebruik van organisch katoen: goed voor de biodiversiteit, sneller herstel van de bodem en aanzienlijk minder waterverbruik. Ook heeft Picture een PFC vrije behandeling om de buitenkleding waterdicht te maken. Belangrijk kenmerk is dat de gebruikte stiksels gemaakt zijn van gerecycled plastic.

Ecologische impact

Op de site van Picture Organic Clothing kun je in een paar stappen bepalen wat de ecologische belasting is van het product dat je koopt: Picture your impact. Allemaal op een ecologisch vriendelijke lifestyle mogelijk te maken.

picture organic

Hierbij wordt de hele lifecycle in ogenschouw genomen: vervoer om bij de shop te komen, hoe lang je het gaat dragen, hoe vaak je het denkt te wassen en of je het weggooit, of ter recycling aanbiedt. Ik kwam erachter dat mijn short op deze manier dezelfde belasting voor het milieu geeft als het rijden van bijna 29.000km met een auto.

Bereken het zelf hier.

Picture Organic wetsuits ook ecologischecologisch wetsuit

Picture Organic heeft in 2017 zelfs een neopreen wetsuit op de markt gebracht.

Gemaakt van natuurlijk rubber uit Maleisië; Naturalprene.

Naturalprene

In plaats van Neoprene gebruik Picture Organic in haar wetsuits 85% Naturalprene uit Maleisië en 15% chloorvrij synthetisch rubber. De wetsuits zijn van de hoogste kwaliteit met goede stretch en ze drogen snel.

Hier zie je meer over dit wetsuit:

Zabardast

in 2018 kwam Picture Organic met Zabardast. Een inspirerende film en dé hit van het Freeride Film Festival van dat jaar.

Zabardast

In Gora

Overigens bracht Picture Organic een fantastische docu uit in de winter van 2017. Met de Nomads Bus gingen ze op stap door Europa. 6.000 kilometer door fantastisch onherbergzaam terrein. Met de vetste actie in vooral de poedersneeuw.

Bekijk hier de trailer.

Picture Organic 10 jaar

Picture’s 10 years graphic