Stel je voor: Je staat op die ongerepte, besneeuwde helling, klaar om je een weg te banen door de poedersneeuw. De lucht is helder en het terrein geweldig.

goggle

En tijdens je eerste bochten, merk je dat je zicht wordt vertroebeld door vlekken en vuil op je skibril.

Hierdoor raak je afgeleid en raak je toch een beetje gefrustreerd. Het kan natuurlijk zelfs onveilig worden.

Het goed reinigen en onderhouden van je skibril gaat niet alleen over het verlengen van de levensduur (ook wel erg fijn en nuttig), maar ook over het waarborgen van je veiligheid, het verbeteren van je prestaties en het maximaliseren van je plezier elke keer dat je de piste op gaat.

In deze blogpost leiden we je door de essentiële stappen om je zicht kristalhelder en je skiavonturen onvergetelijk te houden. Laten we ervoor zorgen dat je skibril net zo klaar is voor de piste als jij!

Je skibril schoonmaken: Je zicht helder houden op de piste

Je hebt een goede ski- of snowboardbril. Top! Nu is het zaak om hem zo lang mogelijk in topconditie te houden. Een goede verzorging en reiniging verlengen niet alleen de levensduur van je skibril, maar zorgen er ook voor dat je goed zicht houdt, wat cruciaal is voor je veiligheid en plezier op de piste.

We geven je een aantal essentiële tips voor het onderhouden en schoonmaken van je ski- en snowboardbril.

Je goggle bestaat uit verschillende onderdelen zoals de lens, het frame, de band en het schuim en elk onderdeel vereist specifieke aandacht, vooral de lens. Afhankelijk van het type lens dat je hebt, kunnen de onderhoudsinstructies verschillen.

De juiste manier om je bril schoon te maken

Als het op schoonmaken aankomt, lijkt het misschien een goed idee om speciale schoonmaakmiddelen of -doekjes te gebruiken, maar doe dat niet. Deze kunnen de coating van de lens direct beschadigen.

Een simpele spoeling onder warm stromend water voor de buitenkant van het glas is meestal voldoende.

Schud het overtollige water eraf en gebruik een microvezeldoekje om te drogen en schoon te maken.

Dit doekje wordt vaak bij je bril geleverd, dus je hebt geen extra schoonmaakmiddelen nodig.

Vermijd veelvoorkomende schoonmaakfouten

Het gebruik van een zakdoek, handschoen of mouw van een jas om je bril af te vegen lijkt misschien handig, maar het is een grote no-go.

Dergelijke materialen kunnen krassen maken op het oppervlak van de lens, wat meer kwaad dan goed doet. Gebruik een microvezeldoekje om je lenzen in perfecte staat te houden.

Omgaan met mist en waterdruppels

Beslaan is een veel voorkomend probleem, maar het gebruik van anticondensspray op skibrillen kan de speciale coating beschadigen.

Leer in plaats daarvan hoe je beslaan op een natuurlijke en veilige manier kunt aanpakken. Waterdruppels kun je het beste voorzichtig wegdeppen met een microvezeldoekje.

De binnenkant van je skibril schoonmaken

De binnenkant van de lens is kwetsbaar, vooral vanwege de anti-condenslaag. Als je het moet schoonmaken, doe dat dan spaarzaam en voorzichtig met een microvezeldoekje en zorg ervoor dat je niet over het oppervlak wrijft of krassen maakt.

Goggle op de juiste manier opbergen

Laat je bril na het avontuur volledig drogen aan de lucht voordat je hem opbergt in een etui. Deze stap is cruciaal voor het behoud van het schuim en om ervoor te zorgen dat je skibril klaar is voor je volgende avontuur in de sneeuw.

Je skibril onderhouden

Vermijd extreme temperaturen, zorg dat je bril droog is voordat je hem opbergt en laat hem wennen aan de temperatuur van je gezicht om beslaan te voorkomen.

Tot slot

Een goede verzorging is de sleutel tot een lange levensduur en goede prestaties van je wintersportuitrusting.

Op zoek naar een goede skibril? Check onze review van de Naked Optics Goggle.

Op heldere zicht en verse poeder!