Ontdek de ervaring met NAKED Optics goggles aka skibril. Dit Oostenrijkse merk zorgt voor een revolutie in de ski- en snowboardscene en wint aan momentum in Europa, maar ondertussen ook op andere continenten.

Over Naked Optics

Ik kwam Naked tegen via een vriend met wie ik al jaren mooie poedertrips maak. Opvallende naam sowieso, Naked.

Hij had dit merk ergens gezien, gebruikte deze Goggles en was enthousiast. Daardoor werd ik getriggerd.

Naked Optics staat bekend om de perfecte mix van kwaliteit, functionaliteit en betaalbaarheid. NAKED Optics daagt feitelijk de status quo uit door topkwaliteit skibrillen (en snowboardbrillen) aan te bieden zonder het hoge prijskaartje dat vaak geassocieerd wordt met bekende merken. Die natuurlijk hartstikke goede brillen maken, maar wel tegen een forse prijs (200,- en veel meer). De prijs is bij Naked Optics anders.

Naked Optics is opgericht door een groep gepassioneerde Oostenrijkse studenten in 2013, Zij zijn enorm toegewijd om kwaliteit te leveren, door zich zelf direct te betrekken bij de strenge tests en ontwikkeling van hun producten.

Review achtergrond

Hieronder vind je mijn uitgebreide review, terwijl ik deze Goggle testte onder diverse weersomstandigheden tijdens een wintersportvakantie in het Grand Massif in februari 2024.

Ik was onder andere benieuwd naar de innovatieve functies, zoals het SnapTech Magnetsysteem. Uiteindelijk mocht ik zowel warm zonnig weer, een regenachtige dag en een heldere koude poederdag (woohoo!) de skibril testen.

Of je nu een doorgewinterde professional bent of een liefhebber van wintersport, ontdek waarom NAKED Optics misschien wel de slimste investering is die je kunt doen voor je winteravonturen.

De review van Naked Optics Goggle

We testten: de NOVA, Steep Blue (€89,99). Een categorie 2 lens. En we hadden de extra lens: Slecht Weer Lens Paars Groen (€34,99), die we nodig hadden.

# # #

Spoiler:

Ik kan de NAKED Optics Goggle van harte aanbevelen vanwege de uitzonderlijke mix van kwaliteit, functionaliteit én betaalbaarheid.

# # #

Ik heb de skibril dus grondig kunnen testen onder verschillende omstandigheden en dat ging supergoed. Vanwege het comfort (de bril zit zowel stevig als lekker), de anti-condenscapaciteiten, en het SnapTech Magnetsysteem, dat snelle lenswisselingen mogelijk maakt.

slecht weer lens

Ook het wisselen op die enorm mistige en regenachtige donderdag naar de Slecht Weer Lens (Paars Groen) ging makkelijk. Het gaf me een perfect zicht, voor zover dat mogelijk was op die dag. Dus dit was super positief.

Vocht achter de lens heb ik geen enkele keer gehad. Dat werkt dus als een tierelier. Het gezichtsveld en de naadloze integratie met mijn helm (Atomic) was prima. Daar zit misschien wel het enige puntje; Er zat nog een heel klein open randje tussen mijn bril en helm. Verwaarloosbaar, maar het zat er wel.

Mijn review highlights samengevat

Ik zie 5  belangrijke positieve aspecten van de Naked Nova Goggle:

  1. Comfort en Pasvorm: De goggle is comfortabel en past prima. Het NOVA-model past goed en sluit (bijna) naadloos aan op mijn helm.
  2. Gezichtsveld en Anti-condens: Ik ben tevreden met het ruime gezichtsveld dat de skibril biedt. Er is een effectief ventilatiesysteem, dat voorkomt dat de skibril beslaat tijdens het skiën of snowboarden.
  3. Ontwerp en Kwaliteit: De skibrillen van Naked Optics zijn super stijlvol ontworpen, echt vakmanschap. En je voelt direct dat dit topkwaliteit is.
  4. Magnetisch Lenssysteem: Het magnetische lenswisselsysteem benadruk ik graag, vanwege het gemak, waardoor je snel lenzen kan wisselen afhankelijk van de weersomstandigheden.
  5. Waar voor je Geld: Dus ik vind dat de skibrillen een geweldige waarde bieden, vooral in vergelijking met concurrerende producten die meer dan 200 EUR kosten.

Zijn er ook mindere aspecten?

Zoals je leest, zie ik de NAKED Optics skibril als overweldigend positief en kan ik op dit moment geen specifieke negatieve aspecten benoemen.

Maar, op basis van algemene overwegingen bij het kopen van skibrillen, zijn er ook potentiële zorgen die je eventueel zou kunnen overwegen:

  1. Magnetische Lensen: Hoewel we het magnetische lenssysteem top vinden, zou het kunnen dat de lens losraakt tijdens intense activiteiten. Maar kijkend naar andere reviews en andere ervaringen die we hebben gelezen, zal dit niet gebeuren, maar zeg nooit nooit.
  2. Pasvorm en Comfort met Alle Helmtypes: De skibril past goed bij mijn helm, maar de compatibiliteit en het comfort kunnen variëren afhankelijk van het type helm en individuele gebruikersvoorkeuren. Wees daar bewust van.
  3. Prestaties in Extreme Omstandigheden: Hoewel we verschillende weersomstandigheden hadden, hebben we geen extreme kou ervaren (lees: kouder dan min 10 graden). Hoe de skibril dan presteert, kan nog een kritische factor zijn voor sommige gebruikers. Maar andere reviews lezend, zien we dat niet terug.

Deze bovenstaande 3 potentiële zorgen zijn erg speculatief. Ik heb deze problemen niet ervaren. Wilde ik toch even kwijt.

De beste die we tot nu toe hebben getest?

We hadden het voorrecht om ook andere skibrillen te testen, zoals van Animo en Blueprint. Beide ook heel goed. Maar deze van Naked vinden we de beste, zeker voor zwaardere omstandigheden (gevarieerde weersomstandigheden, backcountry). De andere zijn ook goed hoor. Vooral de Blueprint.

Nog een keer: de skibril geeft uitstekend qua prijs-superkwaliteitverhouding, vooral gezien de prestaties en duurzaamheid.

RECENSIES OVERZICHT
Pasvorm/ comfort
Prijs/ kwaliteit
Design
Anti Fog
Gezichtsveld
Vorig artikelComplete wintersportervaring in Arosa-Lenzerheide
Volgend artikelSkibril schoonmaken: Tips voor een kristalhelder zicht
Mijn grote hobby is surfen, snowboarden en skiën. Als het maar met buiten een water een relatie heeft. En als ik niet in het water of in de sneeuw kan spelen, ontdek ik de grenzen van de digitale marketing wereld. Ook fotografie is een hobby. Van veel foto's op Boardshortz.nl ben ik de afzender.
naked-optics-goggle-review-the-novaOf je nu een doorgewinterde professional bent of een liefhebber van wintersport, ontdek waarom NAKED Optics misschien wel de slimste investering is die je kunt doen voor je winteravonturen.