De Alpen hebben er jaren niet zo goed bij gelegen. Een hele dikke deken ligt over de bergen. Er is in de eerste 2 weken van het seizoen al meer poeder gereden dan de eerste 2 maanden van vorig seizoen.

Wordt dit dan een ultiem poederseizoen?

Waar ligt nu de meeste sneeuw (meetdatum 22 december). We hebben het op een rijtje gezet. En gekeken naar de sneeuwhoogte in het dal, NIET op de berg.

En zowaar staat Oostenrijk 3 keer in de top 5. Dat is wel eens anders geweest. En 2 gebieden staan ook in ons top lijstje van skigebieden dichtbij Nederland.

170 cm sneeuw: Melchsee (Zwitserland)

Wintersport Melchsee

Melchsee Frutt, een onbekend plaatsje voor de meeste Nederlanders. Het skigebied is een grote kom. Overzichtelijk dus. En hier ligt altijd gemiddeld meer sneeuw dan andere gebieden.

165 cm sneeuw: St Christoph (Oostenrijk)

Wintersport St. Christoph

St Christoph is onderdeel van Ski Arlberg. Dichtbij het bekende St Anton Arlberg. Een bekend gebied voor poeder rijders. Relatief dichtbij Nederland (ca 900 KM vanaf Utrecht).

165 cm sneeuw: Schröcken (Oostenrijk)

Wintersport Schröcken

Schröcken ligt net als St. Christoph ook in Vorarlberg. Samen met Warth vormt dit één skigebied. Een open gebied met weinig bomen.

155 cm sneeuw: Montgenevre (Frankrijk)

Wintersport Montgenèvre

Montgenevre. Een heerlijke Frans skigebied. Vrij zuidelijk, dus ver. Maar dicht tegen Italië aan. Lekker eten dus. Ook hier kan je mooie poedertochten maken.

140 cm sneeuw: Damüls (Oostenrijk)

Wintersport Damüls

Damüls, wederom in het Vorarlberg. Samen met Mellau, Faschina en Fontanella een knus en vriendelijke gebied. Het ligt niet eens zo hoog, maar is o zo sneeuwzeker. Makkelijk aan te rijden.

Ride safe!

Vorig artikelVideo: poeder scoren in Montafon
Volgend artikelHistorische sneeuwval in de maak
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.