Sinds vandaag vind je ook de sneeuwhoogten op BoardShortz.nl. Van drie wintersportdorpen in de Alpen vind je regelmatig een update van de sneeuwhoogten.

Drie sneeuwrijke wintersportdorpen

Op deze pagina met sneeuwhoogten vind je de sneeuwhoogten terug van:

  • Engelberg
  • Damüls
  • Flaine

Deze drie dorpen kennen een rijke sneeuwhistorie. Ze liggen namelijk gunstig in de Alpen. De lagedrukgebieden die uit het westen, noordwesten en uit het noorden komen, laten het vaak net wat intenser sneeuwen in deze wintersportgebieden. En hierdoor ligt er vaak meer sneeuw dan een dorp dat hemelsbreed 15 kilometer verderop ligt. Een mooie bijkomstigheid is, dat deze dorpen makkelijk te bereiken zijn vanuit Nederland.

Nu al een dikke laag sneeuw in deze dorpen

De sneeuw van de afgelopen weken heeft een dikke witte deken over de Alpen gelegd. Hieronder lees je meer informatie over de drie dorpen en hoe dik de sneeuwdeken daar is.

Flaine ligt wel het verste weg. 1050 kilometer vanuit Utrecht. Maar je kan er ook naartoe vliegen. Met Easyjet vlieg je zo naar Geneve. Dan ben je er al bijna. En dan ben je in een uitgestrekt skigebied. Grand Massif heet dit gebied. Volop mogelijkheden hier met 260 kilometer aan pistes. Een aanrader is de natural funpark in Flaine.

Huidige sneeuwhoogte (25 dec 2012): 235 centimeter.

Engelberg is al een stuk dichterbij. 833 kilometer. En met name snelweg. Dus dat rijdt lekker rap. Denk wel op de winterbanden. De laatste klim is redelijk makkelijk. Maar pas altijd op. Engelberg kenmerkt zich door de Titlis. Dat is de naam van de Gletscher en de geweldige panoroma gondel die je moet nemen om helemaal op 3.000 meter te komen. Vanaf dit punt kun je een spectaculaire offpiste afdaling maken.

Huidige sneeuwhoogte (25 dec 2012): 230 centimeter.

Dan Damüls. Het laagst gelegen dorp van de drie. Maar noemt zichzelf het sneeuwrijkste dorp van de Alpen. 844 kilometer. Veelal Deutsche Autobahn, dus snel. Maar ook hier geldt. Pas op voor glippartijen als het sneeuwt. Damüls vormt met Mellau een ontzettend knus gebied. Leuk voor gezinnen. En authentiek Oostenrijks.

Huidige sneeuwhoogte (25 dec 2012): 195 centimeter.

Updates over sneeuwhoogten ontvangen?

Ontvang updates over sneeuwhoogten via de Board Alert. De nieuwsbrief van BoardShortz.nl.

Vorig artikelBriljant Ski filmpje
Volgend artikelDik pak sneeuw voor de Alpen
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.