Bescherm je billen. Je stuitje. Je heupen. Zeker voor snowboarders is dat een must, omdat je vrij vaak gehurkt op de grond zit, maar belangrijker; je vrij vaak crashed. En dan zijn je heupen en je billen niet zelden de sigaar.

Hoe kan je jezelf beschermen?

De Crash pants of Impact shorts zijn een groot gedeelte van het antwoord. Crash pants zijn grote boxershorts met kussentjes of hardere beschermelementen om onder andere je heupen en stuitje te beschrermen.

Ze kunnen gebruikt worden door snowboarders van elk niveau, omdat we allemaal vallen, en ze zullen niet alleen het risico op letsel minimaliseren, maar zullen je ook meer vertrouwen geven tijdens het snowboarden.

Hoe zijn Crash pants gemaakt?

Deze shorts zijn meestal gemaakt van een rekbare stof, misschien in combinatie met een vochtafvoerende stof, om zowel het voordeel van een goede pasvorm als een koel en droog gevoel te bieden. De vulling cq bescherming wordt geleverd met verschillende diktes, afhankelijk van het merk van het snowboard of de ski-impactshort.

Decathlon Crash pants

Wij kregen de Decathlon Crash pants mee. Dat is deze hieronder (en hier op Decathlon):

crashpants decathlonEen voordelige optie in de markt. Voor 35,- heb je ‘m aan. Terwijl je ook dubbel zo dure varianten vrij makkelijk vindt. Maar wat krijg je dan voor 35,-. Tijdens een sneeuwtrip op zoek naar poedersneeuw en een goed snowpark hebben we de crash pant goed uit kunnen proberen.

Wat vonden we goed? Wat kan beter?

Goed:

  • Uiteraard de prijs. Punt.
  • De overall pasvorm. De crash pants is gemaakt van heerlijk zacht en flexibel materiaal. Je voelt er (bijna) niks van. En past naadloos onder je snowboard (of ski) broek.

Beter:

  • Het stuk dat je stuitje beschermd is hard, wat op zich goed is, maar zit toch wat ongemakkelijk. Dat went na verloop van tijd wel. Maar na 3 dagen voel je dat stuk nog wel te duidelijk zitten. Een tip die iemand gaf is: koop de dames variant, omdat daar dit stuk platter is.
  • De zijbescherming is dun. Als je echt hard crashed en op je heup valt is het de vraag in hoeverre dit je val absorbeert.

Overall conclusie:

Doe je niet te gek op je snowboard dan is dit een prima keuze. En heb je voldoende bescherming. Ben je echter vaak in het funpark of weet je dat je regelmatig je grenzen opzoekt, dan is deze crash pants niet de beste keuze. De bescherming is dan onvoldoende.

Bekijk de Crash Pants op Decathlon.

RECENSIES OVERZICHT
Pasvorm
9
Beschermend
5
Prijs / kwaliteit
6.5
Vorig artikelNext level: splitboarden en surf in IJsland
Volgend artikelHoe haal je het maximale uit een powderalert? | Snow Shortz podcast #4
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
crash-pants-review-decathlonPasvorm is top. Maar de bescherming is vrij matig. Omdat de prijs laag is, toch een voldoende.