Het besluit is genomen, wij gaan onze ultieme wintersport droom realiseren: freeriden in Canada. Met een heli gedropt worden in poedersneeuw die we kennen als champaign powder. Onverspoord terrein waar je knie- of zelfs heupdiep door lichte poedersneeuw je afdalingen maakt. Wij hebben half november 2023 de eerste afspraak om zaken concreet te maken met ons reisgezelschap. Het doel is om in de winter van 24/25 op reis te gaan. Maar goed, dan komt er al snel een opsomming van vragen die wij met elkaar moeten beantwoorden. Wij nemen je mee in de afwegingen en geven je onze tips. In deel 4 gaan wij in op het reisprogramma.

100% heliskiën en heliboarden?

De wintersport droom is gevoed door onder meer de beelden die jaarlijks tijdens het Freeride Film Festival vertoond worden. Tijdens het event staan Paul de Groot van Cloud9Travel en Michiel de Ruijter van Epique hun reisaanbod te promoten. Dit bestaat uit een week lang heliskiën of heliboarden. De WePowder community maakt sinds enkele jaren ook zo’n trip in januari. Dit is onze referentie voor een trip naar Canada, maar dat betekent ook een diepte investering. Een week lang met een heli vliegen naar verse poeder is natuurlijk het mooiste wat er is. Je moet er echter wel minimaal een slordige €12K voor neertellen. En dat is toch een drempel.

Onze insteek is om deze droom met zoveel mogelijk beste vrienden te ervaren. De uitdaging is dan om de drempel zo laag mogelijk te krijgen. Wellicht is met 2 of 3 dagen helidrops de ervaring ook wel heel erg uniek? En is die ervaring compleet te maken als je wintersport in Canada breder trekt dan alleen maar poedersneeuw rijden? Daarom zijn wij nu met Else Schepers van Wintersport Canada Amerika (WCA) in gesprek om onze wensen te bespreken.

Winteractiviteiten in Canada

Wij willen graag de poedersneeuw ervaren in Canada. Daarnaast zijn er nog zoveel andere activiteiten te doen in de winter. Wat is er allemaal te doen in het witte landschap? T

1. Sneeuwschoenwandelen

De hype voor natuurliefhebbers die houden van wandelen, maar niet kunnen of willen skiën. Tijdens een sneeuwschoenwandeling geniet je van de rust en stilte om je heen, terwijl je toch actief bezig bent. Een hele andere beleving van de winter!

2. Wildsafari

Ook in de winter kan je gemakkelijk wilde dieren zien. Een van de beste plekken om dieren te spotten in de winter is Jasper Nationaal Park.

3. Noorderlicht zien

Ook in Canada kan je de aurora borealis, beter bekend als het Noorderlicht zien. Welkom in een sprookje. Verwonder jezelf bij dit magische luchtspektakel, want mooier dan dit wordt het niet!

4. Hondensledetochten

Voortgetrokken door husky honden trek je over de eindeloze sneeuwvlakten en bevroren meren. Leer de honden kennen en je krijgt al snel echt een band met ze. Race samen tussen de met sneeuw bedekte naaldbomen over de knisperende sneeuw. De ultieme vrijheid.

5. Sneeuwscooter tocht

Het winterlandschap per sneeuwscooter ontdekken is weer een hele andere winterervaring. Zeker tegen zonsondergang. Je rijdt door de bossen en ziet hoe de zon wegzakt achter de met sneeuw bedekte bergen, terwijl in de vallei de lichtjes langzaam aan gaan.

Lees in deel 5 hoe wij ons fysiek gaan voorbereiden om maximaal te gaan genieten van onze ultieme droom.