Het besluit is genomen, wij gaan onze ultieme wintersport droom realiseren: freeriden in Canada. Met een heli gedropt worden in poedersneeuw die we kennen als champaign powder. Onverspoord terrein waar je knie- of zelfs heupdiep door lichte poedersneeuw je afdalingen maakt. Wij hebben half november 2023 de eerste afspraak om zaken concreet te maken met ons reisgezelschap. Het doel is om in de winter van 24/25 op reis te gaan. Maar goed, dan komt er al snel een opsomming van vragen die wij met elkaar moeten beantwoorden. Wij nemen je mee in de afwegingen en geven je onze tips. In deel 3 gaan wij in op het budget.

 

Wat kost het?

Een trip als deze kun je natuurlijk zo gek maken als je wil, maar daarmee lopen de kosten net zo hard op. Zoals eerder geschreven hadden wij in eerste instantie voor ogen om een week lang alleen maar helidrops te gaan maken. Maar die hoogtemeters met een heli zijn kostbaar. Dat zou €12K – €15K per persoon gaan kosten. Is een hoop geld voor een goeie week en daar kun je heel veel andere hele toffe dingen doen. Mede daardoor hebben we nu de focus verlegd naar een trip waarbij wij 2 of 3 dagen champagne poedersneeuw gaan rijden en daarnaast andere gave winteractiviteiten. Wij hebben een budget van ruim genomen €5 – €7K per persoon.

Uiteraard is het budget 1 op 1 gekoppeld aan allerlei opties waar je keuzes in maakt. Denk hierbij aan, het gebied met de skipas die daarbij hoort, de accommodatie waar je overnacht en de activiteiten die je wil doen. Stel dat je een dag met sneeuwscooters op pad wil, dan heb je een enorme verrijking van je reis. En tegelijkertijd drijft dat de kosten ook omhoog.

Wij laten ons adviseren door Else Schepers van Wintersport Canada Amerika over de opties die er zijn. Haar enthousiasme is groot, ongeacht of je een eenvoudig of een uitgebreid programma samenstelt. Zij is goed ingevoerd in veel gebieden en heeft connecties waardoor je in elk geval zeker weet dat zaken goed geregeld worden.