De beste periode voor een wintersport naar Canada

Wanneer en waar maak je de wintersport droom naar Canada? De skigebieden in Canada zijn open vanaf medio november tot begin mei. Het skiseizoen is gelijk aan wat we in Europa gewend zijn. In het voor- en naseizoen zijn de prijzen voor accommodaties een stuk lager. Datzelfde geldt voor vliegtickets. Bijkomend voordeel is dat ze in Canada en Amerika geen voorjaarsvakantie kennen. In deze periode is het in Canada dus niet zo druk zoals bijvoorbeeld in Oostenrijk en Frankrijk. Tegelijkertijd gaan gedurende de schoolvakanties steeds meer gezinnen voor wintersport naar Canada, dus wij kiezen voor een week buiten de vakantie. Wij mikken op eind januari, begin februari 2025. Dan is het nog goed winter, dus goede kans op poedersneeuw. De dagen worden dan al weer wat langer, dus we kunnen maximaal profiteren.

Waar naar toe?

Er zijn meer dan 250 skigebieden in Canada. En wanneer je bedenkt dat je ook nog kunt catskiën (met een pistenbully omhoog) en heliskiën zijn de mogelijkheden voor een wintersport in Canada echt eindeloos. Voor ons is één ding duidelijk: wij willen naar een gebied in het westen van Canada, ergens tussen Vancouver en Edmonton in British Columbia. Op dit moment zijn Banff, Revelstoke en Sun Peaks nog serieuze kanshebbers. De uiteindelijke keuze van een bestemming hangt nauw samen met hoe je de reis wil invullen, dus daarom gaan we in deel 4 in op die vraag.

Hoe lang gaat de trip duren?

Om meerdere redenen is het een goed idee om deze trip wat langer te laten duren dan de gemiddelde wintersport naar de Alpen. Vele jaren reizen wij voor een dag of 4 naar de Alpen om verse poedersneeuw te scoren. En met de familie is een wintersport van 6-8 dagen heel gebruikelijk. Maar naar Canada is het beter om wat meer tijd te nemen. Ten eerste heb je met een vliegreis en tijdverschil te maken. Ten tweede kun je meer doen dan alleen alpine skiën of freeriden. En ten derde is je CO2 voetafdruk relatief kleiner. Wij mikken op een reisduur van 9 à 10 dagen.

Budget?

In deel 3 nemen we je mee in wat voor budget je aan moet denken om deze wintersport droom werkelijkheid te laten worden. Lees hier verder.