Hidden faces: diep verborgen poedersneeuw

239

De tweede aflevering van Hidden faces is vrij gegeven. Paul de Groot en Loïc Isliker zijn op de grens van Frankrijk en Zwitserland op zoek naar diep verborgen poedersneeuw.

Hun eigen korte introductie luidt als volgt: “Deze aflevering gaat over een afdaling die we eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al wilde skiën. Toch zeker een die niet voor de hand liggend is, echt een verborgen pareltje. Deze afdaling ligt tussen Les Marecottes en Les Portes du Soleil in. Eigenlijk is het een soort oostflank van het bekende bergmassief Les Dents du Midi. Na een eerste mislukte poging en een zeer lang aanhoudend lawinegevaar was de missie vele malen moeilijker dan gedacht…”.

Voorbereiding

Het zal duidelijk zijn dat dit soort afdalingen (en beklimmingen) veel voorbereiding vragen. Lokaal kijken en luisteren naar de sneeuwcondities, het weer en de vooruitzichten. Maar ook zorgen dat je gear in orde is. Stijgvellen, klimuitrusting, de 3-eenheid voor het geval je in een lawine komt; sonde, schep en pieper, alles testen en double checken. Paul en Loïc nemen uiteraard risico met deze expedities. Maar zij zijn heel bewust met veiligheid bezig.