Met de trein op wintersport naar Engelberg in Zwitserland. Tijdens oud en nieuw. De sneeuwvoorspellingen en hoogte waren als matig voorspeld. Maar dat viel reuze mee. Zie de video onder aan dit artikel.

Nu eerst het dagverslag.

Wij besloten om onze vakantie vlak voor Kerst door te brengen in de prachtige Ski Lodge Engelberg. Twee weken voor vertrek hadden we met de trein geboekt. De treintickets waren ook nu weer gunstiger dan met de auto gaan. Bovendien is het milieuvriendelijker dan met de auto.

Na aankomst in Engelberg werden we verwelkomd met een vertrouwd gezicht en waren we blij om te zien dat we dezelfde kamer hadden als vorig jaar. De Quadruple.

Na het altijd heerlijke ontbijt, pakten we de lift naar boven. Met als doel om te skiën op onze favoriete blauwe piste (de “2”). Het weer was heerlijk en de sneeuw prima. Engelberg ligt hoger waardoor er nooit twijfel bestaat over de kwaliteit van de sneeuw. Ondanks een kleine tekort aan sneeuw beneden, hadden we een geweldige dag op de bergen. En werd er zelfs nog wat lichte poeder gescoord.

De volgende dag was het weer prima weer, maar in de nacht had het geregend. We besloten om naar de andere kant van de bergen te gaan, naar de Titlis. Hier is ook de Gletschjergrot. En de Cliff Walk, hoewel ik te veel hoogtevrees had om het te proberen.

Dit was overigens oudjaarsdag. En voor de avond hadden we bij het zowel gezellige als authentieke restaurant de Alpen Club gereserveerd. Vleesfondue stond op het menu. De sfeer was fantastisch. Na het eten, terug naar de Ski Lodge voor het vuurwerk. En dat viel niet tegen. Prachtig om het in de bergen te zien!

Op de laatste dag hadden we uiteraard het heerlijke ontbijt en gingen we weer skiën. Wel wat rustiger vanwege de korte nacht.

De volgende dag ging we weer naar huis. Maar pas op 13:00 uur. In de ochtend maakten we nog een wandeling bij Brunni; een skigebied dat meer gericht is op families en beginners, maar heel relaxed en rustig is. Hier geniet je dubbel van de natuur en de uitzichten. Volgende keer gaan we zeker weer naar de Brunni.

Later lazen we over ook Bannalp. Moet ook geweldig zijn als je van rust en puur natuur houdt.

Kortom: Oud&Nieuw in de bergen is magisch. Fondue eten. Vuurwerk in de bergen. En ook nu weer met de trein op wintersport. Blijft beide een dikke aanrader.

Video van de trip

 

 

Vorig artikelToerskiën: Durf en kan ik het?
Volgend artikelWat zijn de drukste wintersportweken? Seizoen 22/23
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.