Wij hebben 4 nachten doorgebracht in Hotel de la Poste in La Tzoumaz. Of je nou kijkt naar ligging, sfeer, comfort of het restaurant: het is allemaal prima!

Ligging

La Tzoumaz is een klein dorpje in het grootste skigebied van Wallis/Valais, Les 4 Vallées. Hotel de la Poste is fantastisch gelegen in het dorp. Je loopt binnen 5 minuten naar de gondel voor een heerlijke dag wintersport. Bovendien liggen er drie sportzaken waar je ski- en snowboardspullen kunt huren ook op enkele minuten afstand. Tenslotte loop je binnen een minuut naar de supermarkt.

Sfeer

Het hotel stamt oorspronkelijk uit de jaren ’60. Maar in 2019 is het gerenoveerd. De renovatie is gedaan met behoud van veel oorspronkelijke kenmerken. Dus het lijkt nog steeds een groot chalet, met veel hout. De huiskamer, waar het ontbijt ‘s ochtends klaar staat, ademt een relaxte sfeer. Na een dag skiën/snowboarden kun je hier heerlijk chillen. Er staat een piano, een kast met uitwisselbare boeken en spelletjes. De foto’s in het hele pand ademen wintersport. De kamers zijn niet groot, maar hebben vrijwel allemaal een balkon.

Comfort

In een hotel wil je goed slapen. In Hotel de la Poste hebben ze zeer comfortabele bedden! Bovendien is er een goed verwarmde ruimte waar je je gear en schoenen kunt laten drogen. Het terras is een heerlijke plek om in de zon (na) te genieten. En als het buiten te koud is, dan kun je heerlijk bij de haard binnen vertoeven.

 

Restaurant

Hotel de la Poste herbergt één van de restaurants die La Tzoumaz rijk is. En wat voor één! Absolute specialiteit zijn de pizza’s. Maar ook de rest van de menukaart, bestaande uit salades, burgers en stoofachtige gerechten is echt om te smullen. De Zweedse chefkok verstaat z’n vak uitstekend en de bediening is ontzettend vriendelijk. Het restaurant kent verschillende kleine en grotere zitjes. Voor Zwitserse begrippen is het ook goed betaalbaar.

Skiers lodge

Als uitsmijter heeft het hotel een zogenaamd skiërs lodge. Deze kamer is voor jonge wintersporters die het gezellig vinden om een grotere ruimte met elkaar te delen. Groepen tot 9 personen kunnen zo’n lodge boeken en die delen dan enkele toiletten en badkamers.

 

Hotel de la Poste heeft het allemaal!