BSG2, een super Goggle?

In de herfst van 2015 werd ik verrast door 2 jongens uit Amsterdam. Zij hadden al na 24 uur een succesvol project op Kickstarter. Indien hun project zo’n 16.000 euro zo opbrengen, zouden ze een goggle gaan verkopen met een mooie belofte:

“Magnetic, unbreakable, snow goggle, built to last”.  

Een super goggle dus. Zie hier ook het filmpje wat ze maakten:

Na de “pledge” op Kickstarter ontving ik de bril in december. Met 3 type lensen:

  • De yellow low light lens voor de bewolkte, sneeuwrijke dagen.
  • De lemon X voor de dagen waarop de zon door de wolken komt.
  • En de Extra Polarized Photocromic Lens.

En keurig met een bewaarbox erbij.

Het zag er allemaal superstrak en verzorgd uit. Zo’n bril die je dan gelijk opdoet en goed wil verzorgen. Maar vooral wil uitproberen in de sneeuw. Het liefst onder diverse omstandigheden.

En dat kon dit seizoen. In Köningsleiten kregen we halfbewolkt weer en dikke vette sneeuwval.

Hier konden we de Yellow Low lens opdoen. En dat gaat makkelijk via de magneten. Je trek de lens eraf. En zet de andere lens erop. Kostje je 2 seconden. En de lensen zitten krachtig door de zware magneten.

offpiste koningsleiten
Yellow lens voor de bewolkte (poeder)dagen

Welke lens voor de zon?

In Montafon was het strak blauw.

Dus ging de Lemon X en de Polarized Photochromic lens op. Twee toplenzen. Maar omdat de zon in maart zo krachtig is, was de Polarized Photochromic lens het beste van de twee. Goed zicht. Geen prikkeling van de zon.

bsg2 review
Lemon X
bsg2 polarized photochromic
Polarized photochromic lens

 

Overall oordeel

We zijn erg enthousiast. De lensen zitten erg lekker. Passen naadloos op diverse helmen. En ze zijn sterk; na een stevige val inclusief bijbehorende salto was de lens nog helemaal in tact. Het zicht is maximaal omdat het een sferische lens is (bolle lens).

De prijs is in vergeleken met de highend lensen van bijvoorbeeld Oakley of Electric gunstig. Waar je voor deze merken snel 200 euro bedaalt, zit je nu eersterangs voor circa 150 euro. En dat is het waard.

En eigenlijk overbodig om te vermelden, omdat je dat verwacht; deze lenzen beslaan niet. Heerlijk.

Zijn er ook nadelen?

Ja. Toch wel.

  • Als je je goggle af wilt doen met één hand dan trek je de lens snel los van z’n magneten. En dat is niet relaxed. Dus altijd met twee handen je bril afdoen.
  • En de lensen zijn niet 100% krasbestendig. Dus berg je lensen netjes op (niet bij scherpe voorwerpen) en voorkom een headfirst tegen een steen.

Waar kan je ze kopen?

In de webshop van blueprint eyewear.

RECENSIES OVERZICHT
Stevigheid Goggle
8,5
Helderheid lens
9
Flexibiliteit
9
Makkelijk in gebruik
7,5
Prijs/ kwaliteit
9
Vorig artikelKöningsleiten review
Volgend artikelVideo: poeder scoren in Montafon
Mijn grote hobby is surfen, snowboarden en skiën. Als het maar met buiten een water een relatie heeft. En als ik niet in het water of in de sneeuw kan spelen, ontdek ik de grenzen van de digitale marketing wereld. Ook fotografie is een hobby. Van veel foto's op Boardshortz.nl ben ik de afzender.
review-blueprint-bsg2-goggleEen fantastische bril, die normaal gesproken veel duurder is als je naar de concurrentie kijkt. Onwijs fijn dat je de lenzen kan wisselen. En dat het een bolle lens is, hierdoor heb je super goed zicht. Alleen het verwisselen van de lenzen zou nog beter kunnen. Dat gaat niet soepel als je het met 1 hand doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.