Hoe is dat nou?

Skiën of snowboarden op een borstelbaan.

Het was vele malen leuker en beter dan gedacht. Afgelopen weekend was het de eerste keer dat ik op een borstelbaan stond.

De enige optie: de borstelbaan

Al weken zeurde het. Geen skiën of snowboarden dit seizoen. Niet je passie kunnen beleven.

Super irritant, maar het is niet anders.

Borstelbanen zijn dit winterseizoen vrijwel de enige optie, omdat Corona de Alpen voor toeristen op slot heeft gezet. En bedankt.

Nog nooit had ik eerder op een borstelbaan in Nederland gestaan. En vrienden hadden me er ook niet enthousiast voor gemaakt. “Het is net alsof op je op een ijzige piste staat”, was de meest gehoorde zin.

Maar toch.

Afgelopen weekend was dan mijn eerste keer. Samen met mijn zoon van 8.

Skipiste Nieuwegein

Hoe kies je waar je gaat skiën? Op welke baan? Op basis van de shortlist van skibanen in Nederland die we eerder op Boardshortz.nl publiceerden keek ik naar

  • Zijn er meerdere skipistes?
  • Wat is de lengte van de skipiste? (best verrassend lang)
  • Kan je er ook freestylen (zijn er boxen en jumps?
  • Ligt het in een mooie omgeving?

Skipiste Nieuwegein is dan een vrij logische keuze.

Je kan er niet spontaan heen. Mede vanwege COVID-19 moet je wel reserveren. Dat kan via email of via hun Instagram.

De skipiste is eenvoudig te bereiken. Vanaf de snelweg, rijd je nog een paar minuten door een woonwijk en je bent bij een plas waaraan een heuvel ligt. Op die heuvel liggen 4 skipistes. Van blauw tot zwart. Er is zelfs een funpark.

funpark skipiste nieuwegein

En je kan met tubes naar beneden. Via sleepliften kom je weer boven.

nieuwegein skiën

Wat is een borstelbaan?

Eigenlijk is het geen borstelbaan meer, omdat je niet op borstels skiet. Je skiet op op plastic matten.

Dat ziet er zo uit.

borstelbaan nieuwegein

Hoe skiet zo’n borstelbaan?

Nou, dat is even wennen. De vrienden hadden best een beetje gelijk.

Maar het goede nieuws is, dat je heel snel aan de baan kan wennen. En dan wordt het direct leuk.

Hoe?

Door les te nemen.

We hadden een klein uurtje les van Bob van de plaatselijke skischool. Hij vertelde dat de eerste 2 afdalingen wennen zullen zijn, als dit de eerste keer is op een borstelbaan. Maar hij wist zeker, dat het daarna veel lekkerder, meer ontspannen zou voelen.

De eerste keer was inderdaad niet tof.

Snel beter skiën

Moeizaam kwam ik beneden. Ook voor mijn zoon was het even wennen. Het had alles te maken met de techniek. Meer de laag-hoog beweging laten zien en meer voorover leunen, over je ski’s heen, vertelde Bob ons.

Twee simpele tips, die hun werk deden.

les op de borstelbaan nieuwegein

Het ging zoveel beter.

Terwijl mijn zoon ondertussen in rap tempo achter Bob aan ging, probeerde ik mijn schwung een beetje te vinden. En elke afdaling ging dat beter waarbij je duidelijk merkt, dat je echt op je techniek moet en gaat letten op een borstelbaan.

Wat me vooral opviel: Je gaat er heel snel beter door skiën.

Let je niet goed op je techniek, dan lopen de bochten gewoon niet lekker. De techniek wordt er zo echt ingestampt. Op een onwijs leuke manier.

Skiplezier te vergroten

In een uur ben ik echt overtuigd geraakt dat dit een super manier is om het skiplezier te vergroten door beter te leren skiën.

skiles skipiste nieuwegein

Terwijl mijn zoon na de les nog een paar keer de lift omhoog nam om van de rode piste af te glijden (of was het toch de zwarte?), keek ik om me heen naar de diverse banen. Er kwamen kinderen met tubes naar beneden.

tube skipiste nieuwegein

Ik zag een skiles voor jongere kinderen. Er groep volwassenen kreeg les op een andere skipiste. Het was een mooi sfeertje.

De sfeer had nog beter geweest als we op het gezellig ogende terras konden zitten, maar vanwege Corona kan dit (nog) niet. We komen wel een keer terug.

Volledig aanbod

Overigens heeft Skipiste Nieuwegein ook een winkel waar ze onder andere kleding van Picture Organic kopen, toevallig ook ons favoriete merk vanwege hun kijk op moeder Natuur. Verder verkopen ze in de winkelonder andere Elan en Rossignol ski’s. Ook voor bootfitting kan je hier terecht. Een volledig aanbod dus.

En omdat je ook nog een leuk uitzicht hebt over een plas, is deze locatie heel geschikt voor een buiten activiteit. Of voor jezelf, met een vriend(in), of je gezin.

En, dat moet ook genoemd worden; bij Skipiste Nieuwegein nemen ze de Coronamaatregel serieus. Dat moet natuurlijk ook, maar dat deden ze keurig en duidelijk.

Ga naar de site van Skipiste Nieuwegein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.