In Nederland skiën en snowboarden biedt een uitstekende kans om aan je techniek te werken.

Corona houdt de wereld, dus ook de wintersport in zijn greep. Tot half januari 2021 kunnen Nederlanders niet naar de Alpen afreizen om te skiën of snowboarden. De skigebieden lopen veel inkomsten mis doordat toeristen niet mogen komen. Ook in Nederland is wintersport een economische sector die hierdoor getroffen wordt.

Waar kun je wintersporten in Nederland?

Skiën en snowboarden associeer je normaal met besneeuwde bergen. In Nederland zijn echter zowel indoor als outdoor ongekend veel plekken waar je kunt skiën en snowboarden.

Skihallen met echte sneeuw

De bekendste plekken zijn waarschijnlijk de hallen met echte sneeuw. Deze zijn sinds enige tijd bijna allemaal eigendom van SnowWorld. Het toffe van deze hallen is dat de beleving levensecht is met wintersport: sneeuw, kou, sleepliften en soms verschillende pistes, variërend in moeilijkheidsgraad.

Borstelbanen

Voordat deze hallen hun intrede deden in Nederland, waren diverse plekken pistes aangelegd met borstelmatten. Deze zogenaamde borstelbanen vragen wat van je techniek. Het voelt een beetje als een ijzige piste. Die kom je het beste af met een goede techniek en door goed te kanten. Lekker buiten bezig zijn, ongeacht het weer.

Indoor rolbaan

Veruit de meeste skibanen in Nederland zijn indoor rolbanen.  Door te variëren en snelheid en hellingshoek zijn de rolbanen geschikt voor alle niveaus. Het aantrekkelijke is bovendien dat je lekker in je t-shirt kunt skiën of snowboarden, want de hal hoeft niet gekoeld te worden voor de sneeuw.

#Wintersportinnederland

De Nederlands Skivereniging heeft een compleet overzicht gemaakt van alle wintersport locaties in Nederland. Sterker nog, met de #wintersportinnederland hebben zij bij alle locaties beschreven hoe je van een heuse wintersportvakantie in eigen land kunt genieten. Daarnaast hebben zij onderstaand promofilmpje gemaakt.