De zon kreeg er zin in

De sneeuwhoogten zijn het hele seizoen al goed. En groeiden continu. Sinds december kon er eigenlijk wel elke week poeder  worden gereden. Totdat de krokus aanbrak. En de zon er zin in kreeg.

De temperaturen stegen in de krokusvakantie tot boven 0 graden op 3.000 meter. In de dalenliepen snowboarders en skiers in hun t-shirt. Het was volop lente! Zomers zelfs. Want in een aantal dalen ging de temperatuur in het dal tot ver boven de 20 graden.

En deze temperaturen zijn levensgevaarlijk!

Volop Lawines

Doordat de zon op de dikke pakken sneeuw scheen. En de temparaturen zo hoog waren, werd de sneeuw zwaarder en zwaarder. Uiteindelijk zakt de sneeuw dan in elkaar. En wordt de sneeuw te zwaar om te blijven liggen op de bergen.

Hierdoor ontstonden volop lawines in de alpen. Ook dichtbij de pistes. Of zelfs op de pistes. De pistecontroleurs hadden hun handen er vol aan. Het afzetten van pistes. En andere voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat de duizenden wintersportes veilig konden skien.

Het was namelijk dagenlang lawinegevaar 4.

Lawinegevaar 4

Het grote voordeel

Maar deze temperaturen hebben ook een voordeel. De sneeuw blijft zacht. In de krokus van dit jaar kon je dus volop op zachte pistes rijden. Zeker in de ochtend waren de pistes dan perfect. In de middag was het slush cq pap. En daar verschillen de meningen over. Is dat juist lekker? Of juist niet?

Cruisen op de slush

Met name snowboarders en freestylers zullen het lekker vinden. Beetje springen over de bulten op de pistes. Of lekker cruisen in het funpark. De landing is dan lekker zacht. Dus je kan dan weer wat extra’s uitproberen. Net dat even wat verder vliegen. Of juist die extra rotatie inzetten.

Funpark Avoriaz

Geniet!

Hoge temperaturen op de wintersport? Blijf lekker op de piste. Duik het funpark in. En geniet!

Vorig artikelHoe ga je goed verzekerd op wintersport?
Volgend artikelZin in sneeuw
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.