Wintersport in april? Absoluut!

Hoewel velen de lente associëren met de grote voorjaarsschoonmaak en dus ook het opbergen van hun ski’s, zien wij april als een schat voor wintersportavonturen. Waarom zien we dit als de ideale maand voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar geweldige condities, minder drukte en daarmee eigenlijk unieke ervaringen.

Skiën in April, eerst de mythes ontkrachten

In tegenstelling tot de populaire opvatting, betekent april niet het einde van kwalitatief skiën. In feite hebben veel skigebieden juist nu in dezedeze periode stabiele sneeuwlagen en regelmatige sneeuwval, zeker de gebieden boven de 1.500-1.800 meter. Dit zorgt ervoor dat de pistes in topconditie zijn, en dat je ook nog veel onverspoord terrein hebt om te freeriden.

De voordelen van skiën in de Lente

De zonnigere luchten en mildere temperaturen van april maken het skiën en snowboarden niet alleen comfortabel; ze versterken de hele buitenervaring omdat je langer en dus aangenamer buiten kan zijn. Stel je maar eens voor dat je onder een heldere, blauwe hemel de hellingen afsuist, om daarna te ontspannen op een terras of te genieten in je t-shirt. Ook na het skiën.

Dit dus:

ischgl in april

 

7 voordelen van wintersport in April

1. Rust en exclusiviteit

Een van de beste aspecten van wintersport in april is de aanzienlijke afname van de drukte. Met minder mensen op de pistes geniet je van kortere (of eigenlijk geen) wachttijden voor liften en de volledige ruimte om je bochten te perfectioneren of nieuwe trucs uit te proberen.

2. De condities

Zoals eerder gezegd, de condtieis zijn in april echt nog goed, want Maart heeft haar staart geroerd en April is aan het doen wat het wil. Dit betekent dat er de kans op verse sneeuw relatief groot is. Dus poederrijden kan, let wel op de kracht van de zon, die de sneeuw zwaar kan maken en lawines kan veroorzaken.

Check ook: checklist voor veilig off piste freeriden

3. Gunstige prijzen in April

De status van het laagseizoen in april is een zegen voor budgetbewuste skiërs. Accommodaties, liftpassen en zelfs reiskosten hebben de neiging (fors) te dalen, waardoor het een ideaal moment is voor gezinnen of solo-reizigers om dan op wintersport te gaan. Goedkoop zal het nooit worden, maar het kan tot 30 a 40% gunstiger zijn om in april te gaan.

4. Meer dan skiën

Toen we zelf een keer in Ischgl waren in april viel het ons op dat je de bergwandelaars ook al hun weg omhoog aan het vinden waren. En ook de fiets wordt dan alweer volop gepakt. Je krijgt dus een extra sportieve sfeer in deze periode.

5. Het seizoen vieren op de berg

Skigebieden staan bekend om hun levendige einde-seizoenssfeer in april. Van live muziek tot ski- en snowboardstuntshows, er is een extra laag entertainment toegevoegd aan je skivakantie. Denk aan het concrert op de berg bij Ischgl of de Dutch Week in Valthores (in de meivakantie)

6. Gemak van reizen

Of het nu met de auto of de trein is, reizen tussen skiresorts of nabijgelegen steden is een fluitje van een cent in april. Het mildere weer zorgt voor soepele reizen, waardoor je kunt genieten van de prachtige lentelandschappen op weg naar je volgende ski-avontuur.

7. Stedelijke Verkenning en wintersport

De comfortabele temperaturen in april maken het een geweldige maand om nabijgelegen steden of dorpen te verkennen. Of je nu buiten dineert, bezienswaardigheden bezoekt of gewoon de lokale cultuur opsnuift, het aangename weer vult je skivakantie aan met diverse ervaringen.

Tips voor skigebieden in April

Hoewel veel plaatsen geweldig skiën in april bieden, springen de volgende bestemmingen er naar onze ervaring uit omdat ze goed te bereiken én sneeuwzeker zijn

Vorig artikelHeliskiën of catskiën: Wat zijn de verschillen?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.