De derde dag van onze korte trip naar 4 Vallées mogen we zelf naar poeder zoeken. Geen gids meer. Een vrij eenvoudige opdracht, aangezien het nog altijd sneeuwt. De wind is wel afgenomen, dus we hopen op de Mont-Fort. 

Hoe hoog komen we?

Na de eerste afdaling is het duidelijk. Op gevoel, door diepe sneeuw, want het zicht is beperkt. Wij vinden dit helemaal te gek. En de slagroom op de taart volgt om 11.00 uur. Toevallig informeren we bij de Col des Gentianes vanuit Tortin of deze gondel open gaat. En op dat moment gaat het hek open en staan we als eerste in die gondel! Onderweg richting Mont-Fort. Dan weet je: hoger ligt meer sneeuw én er is nog niets verspoord. 

Eigen sporen trekken

Eenmaal op 3.050 meter hoogte blijkt dat we op dat moment nog niet naar de top op 3.330m kunnen. Wij kiezen de rode afdaling richting La Chaux. Daar dalen we door kniediepe poeder van paal naar paal af, aangezien we totaal geen zicht hebben. En dan blijkt dat een gids toch echt een uitkomst was geweest. We eindigen op een glijstuk, waar we niet vooruit komen. 20 minuten lopen op een pad als deel van een rode piste is het gevolg. Jammer. 

Vandaag is overduidelijk dat er grote verschillen zijn in het weer tussen de dorpen in 4 Vallées. De webcam in Nendaz toont blauwe lucht terwijl wij in Tortin (meer richting Verbier) aan de lopende band dikke vlokken koppen. Een enkel moment breekt de lucht een beetje open en dan hebben we zicht op hoe mooi de freeride track 2 is.

mont fort

Wat een mooie dag! 

Après-ski 

Uiteindelijk doen we op de dalafdaling naar Haute Nendaz nog een drankje bij Bob’s, een gezellig barretje op 300m van het dal. In het dorp is Edelweiss de plek die ons het meest aanspreekt voor après-ski. Diverse Belgische bieren en dit keer een dj die voor de muzikale ondersteuning zorgt. 

Voor ons classic is dat we in ski outfit aan het diner gaan. Dat maakt een intensieve sneeuwdag helemaal compleet. Rond 22.30 uur steken we de kamersleutel in de deur en gaan we lekker rozig slapen.

 

Je kunt hier lezen hoe onze eerste dag in Nendaz was.