Na het uitgebreid ontbijt ontmoeten we Mauro beneden bij de gondel. Er was zo’n 40cm sneeuw gevallen verwachtte hij. En omdat het lawinegevaar 4 was zouden we niet zoals gisteren het verder gelegen terrein kunnen opzoeken. Ach ja, met 40cm vers is er altijd dichtbij wat te scoren.

Beneden regende het nog. Maar halverwege in de gondel ging de regen over in sneeuw. Dikke vlokken. En de bomen zagen wit. Boven waaide het behoorlijk. En toch dook Mauro gelijk de offpiste in. Weliswaar naast de piste. 

Voelde wel gelijk lekker, maar ook een beetje tricky.

Sleeplift

We gingen dit keer door naar Veysonnaz. Hier heb je een lange sleeplift naar 2.700 meter. En daar doken we aan de linkerkant een freeride track in. Was een mix tussen harde sneeuw en poeder. Wel lekker. Maar het echte lekkere kwam daarna. Weer met de sleeplift omhoog. Om vervolgens aan de andere kant naar beneden te duiken. Hier lag tussen de rotsen een mooie baan van poedersneeuw. Een lang stuk ook. Dus dat zorgde weer voor brede smiles.

Les Chottes

Daarna koos Mauro voor een kleine loop omhoog (na wederom de sleeplift). Zo kwam je helemaal bovenop de berg. Met het idee om daarachter af te dalen. De wind was hier zo hard dat je bijna omviel en het zicht was superslecht. Twee van de vier kozen toch om via te piste te gaan. De andere twee pakten wel deze afdaling. Later bij de lunch ontmoetten we elkaar weer. In Les Chottes. Een aanrader. Niet alleen voor de koebellen. Carl en Peter die met Mauro waren meegegaan hadden een top afdaling gehad. Glooiende offpiste en weer met stijgvellen een uur omhoog lopen. 

 

Na de lunch en de koebellen hebben we nog een paar offpiste afdalingen gemaakt, maar vooral bij de piste gezien het grote lawinegevaar. Boven de 2.200 meter was de sneeuw top. Daarna regen. 

Na het ondertussen traditionele spa uurtje konden we aanschuiven bij La Taverne waar ze heerlijke fondue serveren.

Vannacht komt er koude lucht over de Alpen. De sneeuwgrens moet dalen tot onder de 1.200 meter. (Nendaz ligt op 1.500 meter). Worden we morgen wakker met een vers laagje sneeuw?

Dag 3: Zelf zoeken naar poedersneeuw

Lees hier onze belevenissen op de derde dag en of wij geslaagd zijn in het vinden van verse poedersneeuw…

Je kunt hier lezen hoe onze eerste dag in Nendaz was.