Eco vriendelijke snowboards van Niche

173

Kwaliteit, goed ontwerp en de meest eco vriendelijke snowboards, valt op de website van Niche snowboards te lezen. Wij zijn uiteraard nieuwsgierig wat dit betekent. Hoe zorgt Niche ervoor dat hun boards als groen bestempeld kunnen worden. Je leest het hier.

Sustainable wood core

De oorsprong van het hout bepaalt Niche zorgvuldig. Men houdt hierbij rekening met: het gebruik van chemische middelen, planten en dieren, mensenrechten, lokale wetgeving en beleidsbepaling omtrent houtkap.

 

Milieuvriendelijke fabriek: The Mothership

De productie van de boards is in het ‘Mothership’. Dit is de meest milieuvriendelijke snowboardfabriek. Van het hout en andere grondstoffen komt 98% uit de directe omgeving. De energievoorziening is door middel van waterkracht in de buurt en de CO2 uitstoot is nul.

Toplaag

Snappy sap™ bio-resin

Traditionele resin wordt hoofdzakelijk gemaakt op basis van petroleum. Snappy Sap Bio Resin komt voort uit het afval van de papier en bio-brandstof industrie. Het resultaat is een hernieuwbare epoxy die de boards een matte uitstraling geeft.

Digi-print topsheet

De meeste snowboard producenten gebruiken een dikke laag vernis om de topsheet te bedrukken. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar maakt de boards ook zwaarder. Digi-Print gebruikt een vernis-vrije print techniek die de boards lichter maakt en milieuvriendelijker, doordat er vrijwel geen oplosmiddelen in zitten. Dit komt ook de gezondheid van de mensen die bij de productie betrokken zijn ten goede.

Water based inks

Niche boards zijn bedrukt met inkt op waterbasis. Niet giftig en zonder bindmiddel, dus beter voor het milieu.

Recyclamine® 

De producten van Niche die waar de Recyclamine® technologie toegepast is zijn volledig recyclebaar. Van productie afval tot en met de materialen uit de afgeschreven snowboards: alles wordt ge-upcycled in nieuwe producten.

Op Instagram vind je een video waar het verhaal van Niche boards ook wordt uitgelegd.