7 tips voor thuis en op werk

Wanneer je op wintersport gaat vier je weliswaar vakantie, maar wel eentje waarbij je fysiek de hele dag in de weer bent. Dus wintersport is leuker wanneer je fit op reis gaat. Wij geven 7 toegankelijke oefeningen/gewoontes die je dagelijks kunt uitvoeren.

1. Planken

Planken is enorm goed voor stabiliteit en het versterken van spieren. Steun op je onderarmen en tenen en blijf minimaal een minuut in deze positie staan. Span je buikspieren aan en zorg ervoor dat je rug recht blijft en je kont niet inzakt.

2. Trap lopen

Wil je je benen voorbereiden op de hoge belasting tijdens skiën of snowboarden? Neem dan altijd de trap. Let er op dat je je rug recht houdt en gebruik de trapleuning niet. Ben je al fit? Sla dan elke keer een trede over.

3. Squat

Op kantoor, voor de tv, aan tafel: met je voeten op schouderbreedte ga je rustig zitten…tot net boven de zitting. Vervolgens sta je weer op en jawel, je hebt een perfecte squat gemaakt. Om het af te maken duw je tijdens de beweging met je armen naar voren.

4. Bergbeklimmen

Neem de push-up houding aan. Dat houdt in dat je armen op de grond steunen om vervolgens je rug omhoog te duwen zodat de knieën, heup en schouder in een rechte lijn liggen. Vervolgens verplaats je afwisselend de linker en rechter knie om en om diagonaal naar de steunende ellebogen.

5. Balanceren op één been: romp naar voren

Sta losjes in de knieën met de benen schouderbreedte uit elkaar. Verschuif net als bij inline-skaten één been naar voren en verplaats je lichaamsgewicht hiernaartoe. Til vervolgens je achterste been omhoog en balanceer op je voorste been: je been en romp vormen nu een horizontale lijn. Houd deze positie in een rustige houding enkele seconden aan.

6. Balanceren: één been naar voren

Ga staan op een verhoging. Zet je gewicht op je rechterbeen en til je linkerbeen op en zak langzaam door je rechterbeen naar beneden. Houd deze positie 5 seconden vast en kom langzaam weer omhoog. Wissel van been.

7. De ski fit app

Tot slot kun je diverse apps downloaden op je telefoon om meer inspiratie op te doen om jezelf fit te trainen voordat je op wintersport gaat. Door deze training heb je langer plezier en voorkom je risico op blessures.

Succes!

Video

En bekijk ook nog deze video met tips

Reacties

Heb jij nog inspiratie voor goeie oefeningen? Deel deze dan in een reactie op dit artikel.