Snowboard pionier Jake Burton is op 65 jarige leeftijd overleden. Deze donderdag werd dit bevestigd door zijn bedrijf Burton.

Het ging allemaal erg snel de laatste week. Vorige week kwam het bericht dat de zaadbalkanker die hij in 2011 kreeg terug was gekomen.

Hij schreef toen nog dit:

“You will not believe this, but my cancer has come back. It’s the same tumor as the first time around. We just never got rid of it all. A bit of it hung out in my lymph nodes and got back into business.”

In een andere passage was dit te lezen:

“As much as I dread what is facing me, it’s easier to deal with when you know that you have a family that will carry on. I feel the same way about my company, my friends and our sport. I will be back, but regardless, everything is in good hands, which is an amazing feeling when entering this zone of uncertainty.”

Jake Burton Carpenter had een bijzonder leven. Hij richtte in 1977 zijn bedrijf op. Burton werd het meest toonaangevende snowboard bedrijf. Hij bracht het snowboarden naar de massa. Wat ooit begon met de “Snurfer”.

We weten allemaal hoe het daarna ging.

R.I.P.

Vorig artikel3 Nadelen van wintersport in Noorwegen
Volgend artikelMeest sneeuwzekere skigebied
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.