Hoe ziet wintersport eruit nu COVID-19 in de wereld is gekomen? Hoe zorg je dat je geen Corona oploopt als je staat te wachten voor een skilift? En, minstens zo belangrijk, hoe kun je sporen trekken in verse sneeuw? Off-piste skiën wint jaarlijks aan populariteit.

Je eigen privé skigebied is het antwoord op al deze vragen

De berg voor jezelf, pure natuurbeleving, ver weg van de mensenmassa’s. Ze beloven je zelfs “a perfect state of happiness”. De gasten achter Cloud9 Travel organiseren voornamelijk helikopterskireizen in verre oorden. Daar waar het uitgestrekt is en wintersport nog niet gepaard gaat met massatoerisme, zoals in de Alpen. Nu het intercontinentale reizen de afgelopen tijd stil heeft gelegen, zijn ze gaan nadenken over wintersport opties dichterbij huis. Zelf hebben ze geen zin om hutje mutje in de rij te staan voor de skilift en voelen ze er niet zo veel voor om op overvolle geprepareerde pistes te skiën. Maar wat dan wel? Hoe zou het zijn als je een heel skigebied, exclusief voor jezelf zou kunnen hebben en de hele dag verse sporen kunt trekken door de poedersneeuw?

Je eigen sporen in de verse sneeuw, de ultieme wintersportbeleving.

Die vraag nemen ze wel heel erg letterlijk, ze huren namelijk hun eigen privé skigebied af om voor een select groepje liefhebbers het alleenrecht op de berg te hebben!

Het is niet alleen een gewaagd idee, er zit ook achter dat alle voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19 gemakkelijk nageleefd kunnen worden. Ze zeggen dat op deze manier een privé gondel voor ieder individu prima haalbaar is.

Op een gastenlijst in Zwitserland

Het beoogde skigebied in Zwitserland kan normaal ruim 6000 gasten per uur door de liften draaien. Nu gaan ze het met maximaal 75 gasten betreden met alle ruimte van dien. Een skipas halen hoeft hierbij niet, het kan niet eens. Ze werken met een gastenlijst, zoals in een club, sta je er niet op kom je er niet in.

Alleen met je vrienden een skigebied ter beschikking.

Omdat ze niet kunnen wachten weer te gaan skiën plannen ze het laatste weekend van november al van de 3150 meter hoge berg af te glijden. Tevens slaap je op de berg in een berghut en staan allerlei sportieve activiteiten op het programma voor extra intense beleving. Het bizarre is dat het niet eens veel duurder is dan een normaal wintersportweekend..

Meer info kan je krijgen door contact op te nemen met Paul de Groot | info@cloud9travel.nl