Home » Noorwegen » Geilo

Geilo

Geilo is het skigebied voor een complete wintersport beleving. Net als andere gebieden in Noorwegen waar je serieuze mogelijkheden voor alpine skiën hebt, is Geilo een gebied dat uiermate geschikt is om met je gezin naar toe te gaan.

Bijzonder aan Geilo is het complete wintersportaanbod voor iedereen – alle leeftijden, vaardigheid of belangstelling. Want waar je ook zit, je bent altijd dicht in de buurt van de diverse activiteiten en het centrum van Geilo. In het dorp kun je terecht voor een gevarieerd aanbod aan restaurants, pubs en nachtclubs. Geilo biedt bovendien uiteenlopende wintersportmogelijkheden voor kinderen.

Complete winterbestemming

Geilo is een traditioneel wintersportoord en een van de meest complete en populaire winterbestemmingen van Noorwegen. Dankzij de mooie natuur, het knusse centrum en de eindeloze skimogelijkheden is deze omgeving geschapen voor een wintervakantie. Het skigebied beschikt over 39 skihellingen en 220 km geprepareerde langlaufloipen.

Roadtripverslag Trysil

“De oorsprong van alpineskiën ligt in Trysil”

0
Om de drukte van de Alpen te ontlopen hebben wij dit jaar de wintersport in Trysil geboekt. Het is het grootste gebied van Noorwegen. Bovendien nodigen de Scandinavische landen heel erg uit om ook iets anders te doen dan skiën of snowboarden. Trysil heeft Relaxed De eerste...

Geilo in het kort:

 • Wintersport uitermate geschikt voor jonge gezinnen
 • Typisch Scandinavische sfeer
 • Eindeloze mogelijkheden voor alpine en cross country
 • 510 vertical drop
 • Langste piste 3 km

Waarom naar Geilo?

 • Geschikt voor jonge gezinnen
 • Off piste uitdagingen voor experts en telemarkers
 • Wintervakantie: ook voor niet skiërs
 • 10 principes van duurzaamheid

Waar rekening mee houden?

 • Alcohol is duur
 • Gemiddeld kouder dan de Alpen
 • Reizen via Oslo of Bergen

Skigebied Geilo

Pistekaart Geilo

Het weer

Sneeuwhoogte

 

Algemeen

Op de pistekaart hierboven zie je mooi dat het skigebied verdeeld is over een aantal delen. Wanneer je er bent voelt het als een soort arena van afdalingen. Een deel bestaat uit vlaktes boven de boomgrens. Maar andere afdalingen zijn prachtige brede banen door het bos.

Naast alpine activiteiten zoals skiën en snowboarden heb je in Geilo ook zeer uitgebreide cross country mogelijkheden. Verder is, zoals in de meeste Noorse gebieden, een groot deel van de pistes verlicht. Hierdoor heb je geen last van de kortere dagen die er in de winter zijn door de noordelijke ligging.

Meer dan alleen skiën en snowboarden

Je kunt in Geilo naast (toer)skiën en snow- en splitboarden ook andere toffe activiteiten doen. Voorbeelden hiervan zijn een tocht met een sneeuwscooter. Maar ook in een slee je voort laten trekken door uitgelaten husky’s behoort tot de mogelijkheden. Een iets rustiger variant is als je de slee laat trekken door een rendier. Uiteraard is volkssport nummer in Noorwegen cross country skiën. Je kunt je lol op op de ruim 200 km geprepareerde loipes. Je loopt hier zo het Hardangervidda op, de meest noordelijk gelegen gletcher van Europa.

Funparks Geilo

Geiloparken – Kikut

Ben je creatief en zoek je lange runs met veel hits dan is Kikut de plek bij uitstek! Bij Kikut is  een park voor iedereen, ongeacht het niveau. Het park is verspreid over Tone en Guroløypa met een totaal van 1300m park. Hier ligt de focus op speelsheid en creativiteit. Het doel is om een beetje van alles in een aanloop te krijgen, of je nu van sprongen, rails of boxen houdt, het moet gewoon iets voor iedereen zijn.

Geiloparken – Vestlia

Wanneer je meer van slope-style houdt dan ga je naar Vestlia. Dit park is gebouwd om je als rijder te ontwikkelen. Je kinderen spelen op de brede boxen en kleine sprongen in het kindergedeelte en jij kan je volledig uitleven op de grootste kickers die ernaast liggen.

Slaattaparke

In Slaatta is een funpark voor zowel beginners als gevorderden. Een breed aanbod van sprongen en rails van verschillende moeilijkheidsgraden. De hoofdparklijn bestaat uit schansen en rails en met ruimte om deze creatief aan te rijden. Alle railelementen bieden de keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden. Bij de kinderlift zijn er kleinere schansen en plastic buizen en andere leuke elementen die geschikt zijn voor de allerkleinsten.

Meer beelden

Verblijf

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor accommodaties aan de piste. En check de goedkope vluchten naar Bergen/Oslo.

Zoek accommodatie

Accommodatie

Zoek je een accommodatie in Geilo?

Ontdek dan hier direct de mogelijkheiden

(via Booking.com geselecteerd).

Zoek vluchten

Geilo video

Impressie Geilo

Check ook deze gebieden

Trysil – Noorwegen

Voss – Noorwegen

Engelberg – Zwitserland

Les Gets – Frankrijk

RECENSIEOVERZICHT
Afstand tot Nederland
7
Sneeuwzekerheid
9,5
Offpiste mogelijkheden
8
Normale piste mogelijkheden
8,5
Authenticiteit
7,5
Apres Ski
8

Meer over sneeuw